Af - 25/09-14 22:35; Opdateret: 25/09-14 22:47

Stig er nummer 1: Har siddet i kø til ny iPhone siden i morgesStig er nummer 1: Har siddet i kø til ny iPhone siden i morges

Der har samlet sig en solid kø af iPhone-fans foran Telia på Strøget. Om få timer får de endelig deres nye telefon.

Stig Wittrock var den første i køen foran Telia på Strøget. Han ankom klokken lidt i otte om morgenen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I nat, klokken et minut over midnat, går det løs - iPhone 6 bliver sat til salg i butikker over hele landet til stor lettelse for de mange danskere, der har ventet i længsel.

Og traditionen tro har adskillige fans valgt at sætte sig i kø foran telebutikker landet over i håb om at være blandt de allerførste danskere, der får fat i Apples lille ny (som denne gang godt nok er den største nogensinde).

Vild rekord: Ny iPhone er den mest populære nogensinde
Vild rekord: Ny iPhone er den mest populære nogensinde

44-årige Stig Wittrock sidder helt forrest i køen foran Telia på Strøget i København. Her har han siddet siden klokken 7.55 i morges og ventet pænt. Det er sjette gang i træk, han sidder i kø for at få den nyeste iPhone, så for ham er det nærmest en sport.

- Jeg frygtede faktisk lidt, at der ville sidde rigtig mange mennesker, da jeg kom ind i morges. Men jeg blev så utroligt overrasket over, at jeg var den første, siger Stig da Metroxpress møder ham foran Telia-butikken.

Det er anden gang, han sidder forrest i iPhone-køen. Sidste gang var for to år siden, da iPhone 5 kom ud.

- Når man er gadget-freak, så gælder det bare om at have det nyeste af det nye hele tiden. Og det med at få fat i den nye iPhone som en af de første, at kunne vise den frem og bare have noget nyt legetøj, det synes jeg er fedt, siger han.

Rygter:  Den nye iPhone 6 bliver bøjet i lommen
Rygter: Den nye iPhone 6 bliver bøjet i lommen

Til dagligt arbejder han i Søfartsstyrelsen og har to næsten voksne børn. De kan godt finde på at ryste lidt på hovedet af, at deres far er så vild med iPhones.

- De synes, han er lidt tosset, men den ældste hun tager dog hatten af for, at jeg gider, griner Stig.

Han sidder på en klapstol og varmer sig under et tæppe. Han er ankommet alene, og var på pletten en halv times tid før nummer to, 21-årige KC. Han er i øvrigt også alene, men det gør ikke noget, for de kender faktisk hinanden fra tidligere kø-sidninger.

- Det er fjerde gang, jeg sidder herinde, så jeg kender faktisk mange af de andre, siger KC og udpeger et par sidekammerater, han har ventet sammen med før.

iKagerulle: Internettet gør tykt grin med Apples ‘fleksible’ iPhone
iKagerulle: Internettet gør tykt grin med Apples ‘fleksible’ iPhone

- Vi ender altid ved siden af hinanden på en eller anden mærkværdig måde. Og vi keder os overhovedet ikke. Der er masser at snakke om, for vi har jo ikke set hinanden i et år, griner han.

Og så hjælper det nok også lidt på utålmodigheden, at Telia forsyner de omkring 50 kunder, der er mødt op, med varm mad og kaffe uden omkostninger. For folkene bag disken er iPhone-lanceringen også en festdag, og alle medarbejdere er troppet op for at stå klar til midnat.

- Folk er glade på sådan en aften. Allerede da medarbejderne fik at vide, at der kom en lancering både her og i Lyngby-butikken, begyndte vi at få henvendelser fra andre butikker om medarbejdere, der ville høre, om de kunne være med, siger Region Manager for Telias butikker, Mohammad Kaddoura.

For ham var det også et velkendt ansigt, der mødte ham, da han så Stig som den forreste i køen.

- Han er der jo hvert år. Det er fedt, de dukker op - for dem er det jo en hobby. Ligesom der er folk der går op i biler og både, så er der også gadgetverdenen, og jeg synes bare, det er super stærkt gået, siger han.

Lykkelig Apple-fan får endelig sin iPhone: Så sker det - der bare ikke må ske
Lykkelig Apple-fan får endelig sin iPhone: Så sker det - der bare ikke må ske

Stig tager det ikke så tungt, hvis folk synes, det er sært, at en voksen mand gider bruge en hel dag på at vente på en ny telefon.

- Folk kan da godt finde på at skælde ud og pege fingre, fordi man sidder og venter på et Apple-produkt. Men altså, hver har sin fornøjelse, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx