Af - 15/01-15 11:31; Opdateret: 15/01-15 12:14

Eksperter: Proteinpulver er spild af pengeEksperter: Proteinpulver er spild af penge

Flere og flere danskere skyller træningen ned med en proteinshake, men du har ikke behov for de mange ekstra proteiner, der ender som fedt, hvis du ikke forbrænder dem

storybild

(Billede: Polfoto)

- Velegnet til opbygningen af muskler og effektiv fedtforbrænding.

- Får du ikke nok protein, vil kroppen ikke opbygge muskler.

- Når hård træning er en livsstil, er protein uden tvivl den mest essentielle byggesten af dem alle.

Producenterne bag proteindrikke, pulver og barer har mange argumenter for, at du hvert år skal bruge tusindvis af kroner på deres produkter, og det virker. Salget af sportsernæring i Danmark vokser stabilt med 1 % om året, men de dyre proteintilskud er spild af penge, og du risikerer at ende med ekstra kilo på maven frem for større overarme.

Arla fortsætter skyr-fusk
Arla fortsætter skyr-fusk

- Vi får rigeligt med protein gennem vores normale kost, også når vi træner, og der er ikke grund til at indtage proteindrikke og - barer oven i, siger lektor ved Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, Mette Hansen.

Ifølge rapporten Fysisk aktivitet og kosttilskud fra Motions- og Ernæringsrådet får mere end 95% af danskerne dækket deres proteinbehov gennem kosten. Personer der begynder at styrketræne har et øget behov i starten, men når træningen når et regelmæssigt leje, forsvinder det øgede behov.

Crossfit-eliten ville aldrig røre stenaldermad
Crossfit-eliten ville aldrig røre stenaldermad

- Det protein kroppen ikke bruger til opbygning af musklerne eller andre celler, kan du enten forbrænde, eller det kan blive gemt til fedt, siger Niels Ørtenblad, der er lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

Og du skal bruge lang tid på løbebåndet, hvis du skal forbrænde de ekstra kalorier. Drikker du for eksempel proteinpulveret Whey-80 efter anvisningerne, får du omkring 400 kilokalorier ekstra svarende til en løbetur på cirka 5-6 km

Populær kur er lige så farlig som at ryge 20 smøger
Populær kur er lige så farlig som at ryge 20 smøger


Et indtag af ekstra proteintilskud giver dig altså ikke større muskler, hvis du spiser almindeligt og varieret, og der findes ikke nogle undersøgelser, som viser, at proteinpulver er en bedre kilde til protein end almindelig mad, forklarer Mette Hansen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx