Af - 07/07-15 07:50

Bekymrende: Butikker sælger bikinier helt ned til størrelse to årBekymrende: Butikker sælger bikinier helt ned til størrelse to år

H&M og Disney sælger nu bikinier helt ned til størrelse to år. - Der er de altså i vuggestuealderen, hvor man ikke skal klædes ud som voksne, siger medlem af Børnerådet.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis det ikke var for prinsesserne Belle og Rapunzel på trussen og det ene bryst, så ligner de pink bikinier, der er godkendt af Disney, helt bikinier til voksne.

Modellen med flæser og to trekanter til at dække brysterne sælges dog til toårige. Også den svenske modekoncern H&M er begyndt at sælge bikinier til toårige.


Ifølge tidligere medlem af Børnerådet og ekspert hos DR Lev nu, Else Guldager, er voksentøj til de små ikke en ny udvikling.

- Selvfølgelig er det lidt bekymrende, at forældre klæder dem sådan ud – når man er to, har man jo ikke en alder, hvor man selv vælger en bikini. De er altså i vuggestuealderen og skal ikke klædes ud som voksne, siger hun.

Familie bestilte en 'Frozen'-kage, men fik dette forfærdelige resultat i stedet
Familie bestilte en 'Frozen'-kage, men fik dette forfærdelige resultat i stedet

Super-fit mor: Bikiniklar tre uger efter fødsel
Super-fit mor: Bikiniklar tre uger efter fødsel

Som 15-årig protesterede Cecil Skovløber mod, at Kvickly solgte g-strenge til otte-årige. Det fik efter en mediestorm butikken til at droppe dem. I dag er hun 28 og psykolog, der arbejder med børn.

- Vi er kommet videre, da det ikke er decideret frækt undertøj, men man bør ikke designe disse voksenlignende trekantsbikinier helt fra størrelse to år. Designere og butikkerne bør tage mere ansvar for at lave alderssvarende og smagfuldt badetøj skabt til børnekroppen, siger hun.

The Fairytale Company sælger tøj med tegneseriefigurer til hele Norden fra kontoret i Helsinge.

Toys R Us-dukke lærer børn at bande: Fuck it
Toys R Us-dukke lærer børn at bande: Fuck it

3-årig dreng fik ondt i benene i Ikea: Tre dage senere blev de amputeret
3-årig dreng fik ondt i benene i Ikea: Tre dage senere blev de amputeret

- Det er første år, vi er begyndt at forhandle bikinier til mindre børn, og det er mest modellen med Disneys figurer, der minder om en traditionel bikini, som voksne går i, siger daglig leder Anita Fobain, der understreger, at de får bikinierne til to-årige med, når de køber en kasse med badetøj til børn.

Mens H&M Danmarks talskvinde Mia Møgelgaard skriver:

- Vi tilbyder bikinier og badedragter fra størrelse 92 og op og har gjort det i mange år, og vi kan se, at det er noget, som vores kunder sætter pris på, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx