Af - 15/03-15 15:41

Nabo amok: Spredte partisansøm og smed med træstykkerNabo amok: Spredte partisansøm og smed med træstykker

En nabostridighed i Nordsjælland eskalerede torsdag før weekenden. Politiet måtte troppe op og tage manden med. Det kan ske for os alle, siger professionel mægler i nabostridigheder.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

En årelang nabostrid i Skævinge i Nordsjælland eskalerede torsdag morgen, da en 54-årig mand spredte partisansøm på en villavej og smed træstykker efter naboerne. Politiet blev tilkaldt og tog ifølge BT manden med på stationen. Han blev senere løsladt.

Over for metroxpress fortæller Kristian Baatrup, landinspektør og professionel mægler i nabostridigheder, at episoden på ingen måde er enestående. Hvert år udkæmper danskere verbale samt fysiske nabokampe hen over ligusterhækken. Kampe, som vi angiveligt alle sammen kan havne i:

- Alle, der bor tæt, vil på et eller andet tidspunkt irritere sig overe naboen. Alt andet er umuligt. Det kan være alt fra små ting, som at naboen parkerer på en irriterende måde til, at naboen klipper hele haven ned, så den ikke harmonerer med vores planer om, hvordan den skal se ud, siger Kristian Baatrup.

Robbie Williams i bitter nabostrid med legendarisk rockstjerne
Robbie Williams i bitter nabostrid med legendarisk rockstjerne

Kvinde sigtet for at arrangere tæskehold mod nabo
Kvinde sigtet for at arrangere tæskehold mod nabo

Der findes ingen officielle opgørelser over, hvor mange nabostridigheder, der hvert år udspiller sig i Danmark. Ifølge Kristian Baatrup er det svært at gisne om, men i hans firma alene behandler de mellem 100-300 sager om året. Sager, som sagtens kunne have været undgået, hvis problemerne var blevet taget i opløbet.

- En nabostridighed er ligesom et forkølelsessår; det handler om at reagere allerede ved den første prikken. Gør man det, kan problemer oftest løses uden de helt store konsekvenser. Gør man det ikke, når små problemer at vokse sig store, siger Kristian Baatrup og påpeger, at man derfor altid skal sige til sin nabo, hvis der er forhold, man er utilfreds med.

- En god dialog er med til at opretholde en sund magtbalance.

Jagtede nabo med golfkøller efter skænderi om hundelort
Jagtede nabo med golfkøller efter skænderi om hundelort

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Gerningsmand bag økseoverfald går...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx