Af Christian Hansen - 06/12-17 22:12

København Zoo i ekstase efter nervepirrende satsning: 'Det er et gennembrud'København Zoo i ekstase efter nervepirrende satsning: 'Det er et gennembrud'

Der er ubetinget glæde i Københavns Zoo over, at havens helt store satsning nu får et rygstød af de helt store.

panda

Forleden tog statsminister Lars Løkke Rasmussen første spadestik til det store, nye pandaanlæg i Københavns Zoo, der er budgetteret til at koste 160 millioner kroner.

Anlægget, der bliver centralt placeret i haven, er tegnet af Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter og forventes af stå færdigt i slutningen af næste år, hvorefter de to pandaer, Mao Sun og He Xing, flytter ind.

Modtagelsen af de kommende stjerner i haven har dog været behæftet med en vis spænding. For pandaer er notorisk kræsne, og de er kendt for kun at ville spise helt friske bambusskud.

Og når en panda er drægtig, er det kun topskuddene, der er gode nok til de sorte og hvide bamser.

Over for TV2 Lorry forklarer presseansvarlig i København Zoo, Jacob Munkholm Hoeck, at man skal bruge 30 kilo bambus-topskud om dagen, og det er en udfordring, når Zoo ikke selv kan dyrke den tropiske plante i den fornødne mængde.

Men Zoos foderansvarlige Anita Haput Holm er rejst til Kina for at afprøve en fodermetode til Mao Sun og He Xing. Og den har til selv kinesernes forundring vist sig at være en succes, melder Jacob Munkholm Hoeck.

Den foderansvarlige har testet en metode, hvor bambusskuddene fryses ned og derefter tøes op på forskellige stadier, til de har den helt rigtige konsistens. Og pandaerne har bidt på.

»Det er et gennembrud for Anita og for hele Zoo,« siger Jacob Munkholm Hoeck.

Nu kan pandaerne i princippet få leveret en hel containerfuld nedfrosne og vakuumpakkede skud fra Kina. Nok til en hel drægtighedsperiode.

Hvis ideen om at servere optøet bambus for bamserne viser sig alligevel at slå fejl, så kan København Zoo få hjælp fra Holland, skriver Zoo på hjemmesiden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx