Af Simon Boas,Mathias Tuxen - 04/08-17 13:37

Her er Joachims reaktion på prins Henriks chok-nyhedHer er Joachims reaktion på prins Henriks chok-nyhed

Torsdag bekræftede kongehusets kommunikationschef Lene Balleby i et interview med BT, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronning Margrethe i regentparrets planlagte fælles gravsted i Roskilde Domkirke. Men det kom ikke som nogen overraskelse for familien.

storybild

(Billede: Liselotte Sabroe)

Det fortalte prins Joachim, da BT mødte ham i forbindelse med et motorsportsarrangement på Rådhuspladsen i København fredag middag.

»Vi i familien har vidst det i noget tid, og vi er ligesom dronningen indforstået med det,« sagde han kortfattet til BTs udsendte.

Lene Balleby forklarede torsdag til BT, at prins Henriks beslutning bunder i, at han længe har været utilfreds med at stå i skyggen af sin ægtefælle.

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« forklarede hun.

Prinsen mener kort sagt, at han ikke skal sidestilles med dronningen i døden, når han ikke er blevet det i livet.

Med sin beslutning bryder prins Henrik traditionen for, at danske regentpar begraves sammen. Allerede i 2002 gav han i et stort interview i BT udtryk for sin utilfredshed med, at han ikke blev ligestillet med dronning Margrethe og fik titel af kongegemal. Flere gange siden har han ytret sin utilfredshed trods visheden om, at tronfølgeloven forhindrede hans drøm i at blive til noget.

 

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Danske universiteter mål for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx