Af Ritzau - 14/08-16 19:03; Opdateret: 15/08-16 04:00

Venstre vil kriminalisere lejre af hjemløse udlændingeVenstre vil kriminalisere lejre af hjemløse udlændinge

Det skal være ulovligt for udlændinge at sove på gaden i improviserede lejre, mener Venstre.

storybild

Medlem af retsudvalget for Venstre Jan E. Jørgensen vil arbejde for at gøre midlertidige teltlejre i byerne ulovlige. Det skal forhindre, at for eksempel romaer slår sig ned i byernes parker og grønne områder. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Det skal være slut med lejre bestående af udenlandske hjemløse, mener regeringspartiet Venstre, der er klar til at give politiet nye beføjelser. Det skriver TV2 Lorry.

- De efterlader mange gange et stort svineri, og det skal vi ikke stå model til, siger Jan E. Jørgensen, medlem af Retsudvalget for Venstre, til TV2 Lorry.

Da det i dag er lovligt at sove på gaden i Danmark, kan hverken politi eller kommuner rydde lejrene, hvis de ønsker det. Der skal være begået en eller anden form for kriminalitet, hvis politiet skal skride ind.

Det får Venstre til at foreslå at lave reglerne om, så det bliver muligt at rydde lejrene uden fund af anden kriminalitet.

- Vi vil gøre det muligt for politiet at opløse lejre og grupper af tilrejsende. Det skal ikke være lovligt at okkupere bænke og parker, siger Jan E. Jørgensen til TV2 Lorry.

Regeringspartiet vil derfor bede Justitsministeriets jurister se på, hvordan man kan udforme en lov, der kriminaliserer lejrene. Loven må dog ikke på samme tid ramme andre grupper, der ikke nødvendigvis er uønsket.

Som eksempler nævner Jan E. Jørgensen, at en ny lov ikke må forhindre tilbudsjægere i at ligge i kø foran butikker natten over eller en hjemløs i at sove på bænk, hvis der ikke er plads på et herberg.

Han er fortrøstningsfuld i forhold til at samle flertal for det nye lovforslag.

- Det er et stigende problem, der skal gøres noget ved, og det kan jeg ikke forestille mig, der ikke er opbakning til, siger Jan E. Jørgensen til TV2 Lorry.

SF melder sig klar til at støtte forslaget.

- De mennesker, der ligger i de lejre, er ikke tjent med det. Så synes jeg hellere, at vi skal finde ud af, hvad vi gør med de her mennesker. Enten skal vi sikre, at de kommer hjem, eller at de får noget at tage sig til, siger partiets boligordfører, Jacob Mark.

SF foreslår derfor at oprette et transitrum, hvor personerne kan overnatte, mens det afklares, hvad myndighederne skal stille op med dem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx