20/05-15 17:01

Seks personer er smittet med mæslinger i NordsjællandSeks personer er smittet med mæslinger i Nordsjælland

Nye tilfælde af mæslinger er konstateret hos børn, som ikke er vaccineret mod sygdommen.

storybild

I løbet af de seneste to uger er der dukket seks nye tilfælde op af den ekstremt smitsomme sygdom mæslinger. Det oplyser Statens Serum Institut.

Seks personer fra Nordsjælland har fået konstateret mæslinger. Smitten kan kobles til et treårigt barn, som ikke er vaccineret mod sygdommen, og fik konstateret mæslinger i maj.

- I begyndelsen af maj blev sygdommen påvist hos et treårigt uvaccineret barn. Efterfølgende er der påvist yderligere fire tilfælde i samme familie, heraf tre tilfælde blandt børn i alderen 0 til 10 år, alle uvaccinerede, skriver Statens Serum Institut.

Sådan skal forældrene straffes: Ingen pasning til børn uden vaccine
Sådan skal forældrene straffes: Ingen pasning til børn uden vaccine

Samtidig er en yngre voksen blevet smittet med mæslinger i denne uge, og den smittede kan kobles til det treårige barns indlæggelse i begyndelsen af maj.

- Lige nu er embedslægen i gang med smitteopsporing for at få afklaret vaccinationsstatus blandt kontakter. Har den smittede været i kontakt med uvaccinerede, kan disse eventuelt få tilbud om forebyggende behandling, skriver instituttet.

Mæslinge-udbruddet kan stamme helt fra Kina. Ifølge Statens Serum Institut er den bestemte type af mæslingevirus stort set magen til den type virus, der er skyld et større mæslingeudbrud i Kina.

Samme virustype blev en voksen dansker smittet med under et ophold i Kina i slutningen af marts 2015. Personen blev syg i begyndelsen af april.

LÆS OGSÅ: Livsfarlig trend: Forældre søger sygdomme til deres børn i hemmelig gruppe

LÆS OGSÅ: Flertal vil gøre mæslingevaccine tvungen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Sejlere giver prins Henrik ekstra 27...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx