Af Lars Dinesen - 14/06-15 16:53

LO: Nulvækst passer ikke sammen med trepartsforhandlingerLO: Nulvækst passer ikke sammen med trepartsforhandlinger

Eventuelle trepartsforhandlinger kan ikke tage udgangspunkt i nulvækst, siger Lizette Risgaard.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Davali Philip)

Søndag varslede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at hvis han vinder valget, vil der blive indkaldt til trepartsforhandlinger mellem staten, arbejdsgiverne og fagforeningerne.

Og den invitation tager fagforbundet LO gerne imod. Men der er et "men".

- Vi kan ikke være med til nulvækst. Så det er klart, at skal vi ind i en trepartsforhandling, så kan det ikke være med udgangspunkt i nulvækst, siger LO's næstformand, Lizette Risgaard.

Corydon: Løkke er ukonkret om trepartsforhandlinger
Corydon: Løkke er ukonkret om trepartsforhandlinger

- Løkke har jo peget på nulvækst. Der siger vi klart, at med nulvækst er der tale om en nedskæringsdagsorden. Det ønsker vi ikke i fagbevægelsen.

Hun understreger dog, at LO tager imod enhver invitation til trepartsforhandlinger - uanset regeringens farve. Lizette Risgaard ønsker dog ikke at foregribe valgresultatet.

Også på andre områder har fagforbundet ønsker til eventuelle forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter og en kommende regering.

Løkke vil indkalde til trepartsforhandlinger
Løkke vil indkalde til trepartsforhandlinger

- Vi ønsker også at finde holdbare løsninger på hele beskæftigelsessituationen - inklusiv dagpengeperioden, siger Lizette Risgaard, der dog afventer den parlamentariske sammensætning efter valget, før hun vil komme med konkrete ønsker.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx