Af Mads Kindberg Nielsen - 04/08-17 10:06

DF-politiker kaldte dansk stjerne 'en udlænding': Nu møder hendes udtalelse kritikDF-politiker kaldte dansk stjerne 'en udlænding': Nu møder hendes udtalelse kritik

Susanne Eilersen fra Dansk Folkeparti har slettet et Facebook-opslag, hvori hun kritiserer den danske presse for at 'fremhæve en udlænding som noget særligt.' I det slettede opslag linkede hun til en klumme af debattøren Sørine Gotfredsen, der langer ud efter den danske landsholdsspiller Nadia Nadim.

storybild

Susanne Eilersen (DF) har slettet et Facebook-opslag, hvori hun langer ud efter pressen og kalder Nadia Nadim for 'en udlænding'. (Billede: Jerry Lampen)

Opslaget florerer netop nu på det sociale medie Twitter, hvor Anders Breinholt blandt flere andre har været hurtig til at opsnappe det og også stille store spørgsmålstegn ved politikerens nu slettede udtalelse.


I opslaget, som Susanne Eilersen, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, lavede på sin Facebook-side, havde hun skrevet følgende:

»Helt forudsigeligt at pressen skal fremhæve en udlænding som noget særligt, er ved at være godt træt af det.«

Teksten blev efterfulgt af en vred emoji.

Flere kommenterer opslaget på Anders Breinholts Twitter-side, hvor Susanne Eilersen kommer i modvind - herunder for det faktum, at Nadim, der har haft dansk statsborgerskab siden 2008, bliver kaldt for 'en udlænding'.
Nadia Nadim, som Susanne Eilersen kaldte for 'en udlænding', nyder stor succes på det danske kvindelandshold i fodbold, som torsdag aften spillede sig i EM-finalen. Nadim scorede på Danmarks første straffespark i torsdagens straffesparkskonkurrence i semifinalen mod Østrig.

Den artikel, som Eilersen linker til, er en klumme skrevet af sognepræsten og debattøren Sørine Gotfredsen. Under titlen 'Et forbillede for hvad?' skriver Gotfredsen i Kristeligt Dagblad, at Nadia Nadim tidligere har udtalt, 'at hun (Nadim, red.) efterhånden ikke ønsker at være et hundrede procent dansk, fordi der foregår så megen negativ tale om folk med anden etnisk baggrund.'

Gotfredsen skriver videre:

»Hvis Nadia Nadim gerne, som hun selv siger, vil være et forbillede, er det næppe vejen frem at udtale, at hun som landsholdsspiller tøver med fuldt ud at kalde sig dansk. Også for hende kniber det tilsyneladende med at forstå, at en vis skepsis overfor flygtninge og indvandrere uundgåeligt må opstå i en tid med et så voldsomt pres, og måske falder det hende ikke ind, at hvis man ikke som landsholdsspiller er absolut loyal overfor det land, man spiller for, risikerer man at nære endnu mere modvilje.«

BT.dk har kontaktet Susanne Eilersen for at høre begrundelsen for, at opslaget er blevet slettet, og for at høre hvorfor, at hun kalder Nadim for 'en udlænding', selv om angriberen har haft dansk statsborgerskab i over ni år.

Susanne Eilersen har ikke besvaret BT.dk's opkald, men er vendt tilbage med følgende svar i en SMS-besked.

»Nogle gange bliver et opslag misforstået som her. Derfor har jeg slettet det, mere er der ikke at sige til det,« skriver hun.

Eilersen har ikke svaret på BT.dk's opfølgende spørgsmål.

Undervejs i slutrunden har hun lavet mange opdateringer på Twitter, hvori hun roser kvindelandsholdet - blandt andet kort tid efter torsdagens sejr over Østrig. De opslag er stadig at finde på politikerens Twitter-side.


Danmark spiller EM-finale på søndag mod Holland. Kampen bliver afviklet 17.00 og kan følges live på BT.dk.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx