Af Ritzau - 04/05-16 11:39; Opdateret: 04/05-16 12:42

Pernille Skipper fortsætter Johanne Schmidt-Nielsens linjePernille Skipper fortsætter Johanne Schmidt-Nielsens linje

Velfærd, lighed og retfærdighed. Det vil fortsat være nøgleord for Enhedslisten, siger Pernille Skipper.

storybild

Enhedslisten vælger ny politisk ordfører på et gruppemøde onsdag og holder pressemøde. Pernille Skipper overtager rollen som politisk ordfører efter Johanne Schmidt-Nielsen. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Selv om Enhedslisten får en ny frontfigur, så er politikken præcis den samme.

Det fastslår Enhedslistens Pernille Skipper på sit første pressemøde som ny politisk ordfører for det næststørste parti i rød blok. Pernille Skipper understreger, at hun og Johanne Schmidt-Nielsen har været del af det samme "kollektiv" de sidste fem år:

- Vi træffer faktisk beslutningerne i fællesskab i Enhedslisten. Og det bliver vi med, selv om der nu kommer et nyt ansigt på valgplakaterne, siger Pernille Skipper og tilføjer:

- Jeg bærer stafetten videre. Vi vil kæmpe for mere velfærd og lighed, fokus på grøn omstilling og ikke mindst retfærdighed for mennesker, der er på flugt, og som kommer til Danmark. Vi bliver ved med at have den samme politiske linje. Der bliver ingen slinger i valsen, siger Pernille Skipper.

På spørgsmålet om hvad der er forskellen på Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper, siger den nye politiske ordfører med et smil:

- Jeg laver en markant bedre kop kaffe, end Johanne gør. Men ellers så er vi de samme, siger Pernille Skipper.

På spørgsmålet om, hvad der er hendes succeskriterium som ny frontfigur for partiet, svarer Pernille Skipper:

- Jeg håber, at Enhedslisten kan fortsætte den rigtige gode udvikling, som vi har været igennem i mange år, hvor vi er blevet større, bredere, har favnet flere og ikke mindst har fået mere indflydelse.

- Jeg tror, vi har en enormt stor opgave foran os, i takt med at alting rykker mere og mere til højre. Vi skal selvfølgelig søge samarbejde med de andre partier og bevægelser, der faktisk vil forandring.

- Så succeskriteriet er, at vi får rykket noget, og vi får nogle resultater i form af mere grøn omstilling, et bedre velfærdssystem og mere tillid til arbejdsløse og offentligt ansatte frem for mistillid, siger Pernille Skipper.

Hun ser mulighed for en alliance med Alternativet og SF på Christiansborg, der også kæmper for mere lighed i samfundet og grøn omstilling. Et sådant samarbejde kan danne modvægt mod Socialdemokraterne, mener hun:

- Der er ikke nogen overraskelse i, at der er langt mellem os og Socialdemokraterne. Men jeg tror, at man skal lægge mærke til, at dansk politik er i forandring.

- Der er både os og partier som Alternativet og SF på Christiansborg og bevægelser uden for Christiansborg, som ønsker noget andet.

- Derfor er det rigtig vigtigt, at næste valg ikke kun kommer til at handle om, hvem der kommer til at sidde på taburetten i stedet for Lars Løkke, men hvad det er for en politik, der bliver ført.

- Der skal vi selvfølgelig forsøge at søge det stærkest mulige samarbejde med dem, der lige som os vil forandring, siger Pernille Skipper.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjernepar donerer millioner efter...
bt.dk
Far tjekkede ind på hotel med sin...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
AC sables ned efter brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx