Af Peter Ølholm Hansson - 16/11-17 18:18

Rigtige mange gør det, men: Det må du aldrig medbringe på et offentligt toiletRigtige mange gør det, men: Det må du aldrig medbringe på et offentligt toilet

Det er okay derhjemme, men ikke her.

storybild

Rigtig mange er i dag nærmest besat af deres smartphone og har den med overalt. Men der er et sted, hvor du skal lade den blive i lommen.

Selvom det kan være fristende at fiske telefonen frem, når man forretter sin nødtørft på et offentligt toilet, så skal man lade være, skriver australske New Daily.

For offentlige toiletter er fyldt med alverdens skadelige bakterier, der kan sætte sig på din telefon. Og de kan både gøre dig selv og andre syge med blandt andet opkast og diarré til følge.

Det forklarer ekspert i infektionssygdomme, Mary-Louise McLaws, fra New South Wales' Universitet:

»De fleste mennesker, der bruger deres telefon på et (offentligt, red.) toilet, vil potentielt forurene telefonen med millioner af afførings- og tarmbakterier,« siger Mary-Louise McLaws til New Daily.

Eksperten tilføjer, at man godt kan bruge telefonen på sit eget toilet derhjemme. Der vil man nemlig hovedsageligt komme i kontakt med sine egne bakterier. På et offentligt toilet er der derimod rigtig mange fremmede bakterier.

Advarslen fra eksperten kommer, efter en undersøgelse for nylig viste, at 41 procent af australierne bruger deres smartphone på toilettet.

Selvom Mary-Louise McLaws siger, at det er okay at bruge telefonen på sit eget toilet, er det ikke et vink om, at hygiejnen er ligegyldig derhjemme. Ude som hjemme er det vigtigste af alt at vaske sine hænder, når man har været på toilettet, fastslår hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx