Af - 12/08-16 13:35; Opdateret: 14/08-16 10:05

Kim er onlineafhængig:     - Det er lettere at leve i den virtuelle verdenKim er onlineafhængig: - Det er lettere at leve i den virtuelle verden

Når Kim er en af de perioder, hvor han spiller meget, bruger han 60 timer foran computeren på en uge

storybild

(Billede: ina Fassbender)

Når 31-årige Kim har et af sine binges, kan han bruge 60 timer om ugen på at spille.

“Jeg isolerer mig i min lejlighed, sover kun omkring fem timer i døgnet, spiser dårligt og holder op med at gå ud.”

Nogle gange varer Kims binges en weekend. Andre gange en måned, og i de perioder, lever han i virtuelle verdener i spil som World of Warcraft og Dota 2.

Kim begyndte at spille computer som syv-otte-årig, og han var grebet af det fra starten.

Psykolog: Derfor glemmer vi at se efter biler på jagt efter Pokémon
Psykolog: Derfor glemmer vi at se efter biler på jagt efter Pokémon

“Jeg har altid bedre kunnet lide at spille sammenlignet med at se tv eller læse bøger, og det skyldes primært, at du er en del af fortællingen og er med til at udvikle den, når du spiller.”

Men da Kim er i begyndelsen af tyverne får han en depression, og spillene begynder at blive en flugt fra virkeligheden.

Metroxpress kan i dag fortælle, at hundredevis af unge er i samme situation som Kim og derfor søger hjælp på behandlings- og rådgivningscentre rundt om i landet.

“Jeg lider og har lidt af depression i mange år, og når jeg spiller meget, så er det en flugt fra mine tanker. Når jeg spiller, er jeg en anden person, og det hjælper mig til at slippe væk, når jeg har det dårligt.”

V: Dårlig praksis at opfordre ludomaner til at spille igen
V: Dårlig praksis at opfordre ludomaner til at spille igen

Kim fortæller, at det er nemmere for ham at være i den virtuelle verden frem for den fysiske, fordi han ikke skal tage stilling til lige så meget.

“Efter en periode, hvor jeg har spillet meget, fordi jeg har haft det svært, så føler jeg mig bedre tilpas, når jeg kommer ud på den anden side. Det er ligesom jeg bliver genopladet.”

Alligevel har Kim gennem årene forsøgt at begrænse sit forbrug foran skærmen.

“Det er ikke sundt, fordi jeg ikke sover, spiser dårligt og isolerer mig, og så har jeg også fået et job som frivillig i en bordfodboldklub, som jeg vil afsted til.”

Så mange tager telefonen under sex
Så mange tager telefonen under sex

Jobbet i sig selv hjælper Kim til at spille mindre, fordi han rent fysisk er forhindret, og i dag er det halvandet år siden, at Kim har haft et af sine binges.

Han har aldrig været i behandling for onlineafhængighed og kan heller ikke forestille sig ikke at spille, men er i dag meget opmærksom på de faresignaler, der indikerer, at spillene kan være ved at tage overhånd. Han regner med, at det er noget, han skal være opmærksom på resten af sit liv.

Kim ønsker ikke sit efternavn i avisen af hensyn af hensyn til jobsøgning i fremtiden. Hans identitet er redaktionen bekendt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx