Af Ritzau - 15/11-16 08:27; Opdateret: 15/11-16 08:54

K vil af med grøn check - men tror på aftaleK vil af med grøn check - men tror på aftale

De Konservative vil ikke hæve bundskat i stedet for PSO-afgift, men tror på aftale, siger Brian Mikkelsen (K).

storybild

Regeringen vil skrotte kystnære havvindmøller, som betales af PSO-afgiften på strøm, som fjernes. Den strider ifølge EU-Kommissionen mod EU's regler. (Billede: Scanpix/Malte Kristiansen)

Når Danmark fjerner PSO-afgiften på strøm, skal regningen betales ved at fjerne den grønne check.

Det siger De Konservatives finansordfører, Brian Mikkelsen.

Han er uenig med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som vil bevare den grønne check.

De finder det socialt skævt, at et pensionistpar sparer 100 kroner, mens en højtlønnet funktionærfamilie får 6100 kroner mere. Tallene fremgår ifølge Jyllands-Posten af regeringens udspil.

- Det er typisk dansk jantelovspolitik. Ingen taber på det. Pensionisten vinder også. Vi skal da belønne, at nogen, som arbejder mere, også tjener mere på det, siger Brian Mikkelsen.

Socialdemokratiet vil i stedet hæve bundskatten, som regeringen kun vil øge i tre år. Dansk Folkeparti vil hæve selskabsskatten med én procent.

- Den dårligste løsning er at hæve bundskatten. Så straffer man hårdtarbejdende danskere. Det forhandler vi ud fra. Men vi må også erkende, at der skal laves et kompromis, siger Brian Mikkelsen.

Den grønne check kompenserer for fedt- og sukkerafgiften, som er væk, og den høj elpris, som falder for alle danskere, når PSO-afgiften forsvinder, påpeger han.

Regeringen vil fjerne den grønne check, som pensionister og lavtlønnede tjener mest på. Regeringen vil også beskære børnechecken for familier med tre børn eller mere.

- Det interessante er, at her opstår en diskussion om fordeling ud fra et regnestykke, som viser, at ingen - og jeg mener ingen - kommer til at tabe på det. Så er vi nået langt ud i dansk politik, siger Brian Mikkelsen.

Partierne skal finde et forlig i denne uge, så PSO-afgiften kan fjernes fra nytår. Den strider ifølge EU-Kommissionen mod EU's regler. Brian Mikkelsen tror på en aftale.

- Vi er ikke særlig langt fra hinanden, siger han.

Venstres finansordfører Jacob Jensen vil ikke kommentere "lækkede dokumenter".

- Det eneste, der er sikkert i denne sag, er, at vi skal finde en løsning. PSO-afgiften skal omlægges. Det er en "skal-opgave", som ligger på bordet, siger Jacob Jensen,

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx