Af Peter Astrup - 10/09-17 22:07

Danske Thomas er fanget midt i monsterorkanen: 'Næste gang så flygter vi'Danske Thomas er fanget midt i monsterorkanen: 'Næste gang så flygter vi'

Udlandsdanskeren Thomas Rosenstand sidder netop nu isoleret i sit hus i Florida med sin hustru og sin steddatter. I løbet af få timer når orkanen Irma sit højdepunkt for det område, han befinder sig i.

storybild

Thomas Rosenstand med sin hustru. (Billede: Thomas Rosenstand)

»Næste gang, så bliver vi ikke tilbage, som vi gjorde denne gang. Så smider vi hele familien i bilen og rejser væk i god tid,« siger han.

Thomas Rosenstand er ellers en lettet mand. Irma drev mere vest på, end man oprindeligt regnede med, og dermed undgik hans hus i Pompanu Beach på Floridas østkyst de hårdeste vinde. I stedet er det gået hårdere udover Floridas vestkyst.

»Det er virkelig voldsomt her nu. Og det bliver værre endnu. Og man kan jo gange det mange gange op for dem, som får orkanen lige henover sig. Der kan jeg bare se nu, at det er ikke et sted, som man ønsker sig at være. Derfor rejser vi væk, hvis vi kommer til at opleve det her igen,« siger han.

»Vi har heldigvis ikke fået skader på huset. Men vi har frugttræer i haven. De er alle blæst omkuld,« siger han og fortsætter:

»Vi har jo også kanalen omme begved huset. Vandet står meget højt, men det er ikke kritisk for os,« siger Thomas.

BT talte med Thomas lørdag aften dansk tid også. Der regnede han ikke med at få sovet.

»Jeg har dog fået blundet lidt. Vi skiftedes til at holde vagt, såfremt der nu skete noget med huset,« siger han.

Har I fået set film. Det nævnte du i går I ville?

»Nej, det blev ikke til noget. Der har været rigeligt at gøre med at tjekke huset efter og tale med folk, der ringer og hører, hvordan det går,« siger han.

Thomas Rosenstand fortæller, at mens han befinder sig i sit hjem, er 1,7 millioner mennesker i området helt uden strøm. Søndag aften, dansk tid, blev det tal opjusteret til to millioner, ifølge nyhedsbureauet Reuters. Og selv har Thomas Rosenstand en generator, som kan kan dække det meste af husets behov.

Han er glad for, at han selv er sluppet for den værste del af orkanen, men han er særdeles bekymret for Floridas vestkyst.

»Vi kan se rapporter om en stormflod på 15 fod (4,5 meter). Den kan nå langt ind i landet og ødelægge enormt meget. Det er meget kritisk,« siger han.

Thomas Rosenstand må blive i sit hus indtil klokken 10 mandag morgen lokal tid. På det tidspunkt udløber politiets udgangsforbud.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NHL-dansker røg ud af slutspillet:...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
BT afslører: Counter-Strike-hold i...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx