Af Pernille Holbøll - 02/01-14 07:47

DR1 rammer plet med ny dramaserieDR1 rammer plet med ny dramaserie

Arvingerne begejstrer: Udsigt til drama og tragedieDR's nye søndagsserie bliver kaldt et klassisk drama af flere anmeldere og får fire eller fem stjerner.

storybild

DR1s nye dramaserie 'Arvingerne' begejstrer anmelderne. (Billede: Polfoto)

Der er god grund til at se med, når DR de næste ni søndage viser den nye dramasatsning "Arvingerne", lyder det fra flere anmeldere.

Første afsnit vækker i hvert fald begejstring, selvom de fleste anmelderes yndlingskarakter mister livet allerede inden for seriens første 55 minutter.

Bliv klogere på hende den nye fra 'Arvingerne'
Bliv klogere på hende den nye fra 'Arvingerne'

Kunstneren Veronika i skikkelse af Kirsten Olesen dør af kræft, og dermed er der lagt op til arvestrid mellem hendes fire børn, der har tre forskellige fædre.

Olesen, kendt som Agnes i "Matador", vil dog blive savnet.

Se traileren for 'Arvingerne' her:

- I de kommende uger må vi altså klare os uden hende, og det er rigtig ærgerligt, men der tegner sig heldigvis rigeligt med andre konfrontationer, skriver Jacob Wendt Jensen i BT og giver serien fire stjerner.

Trine Dyrholm: 'Alle skal gøre op med deres familie'
Trine Dyrholm: 'Alle skal gøre op med deres familie'

Jyllands-Posten kvitterer også med fire stjerner:

- Hvem skal arve hvad? Den side af virkeligheden er jo sjældent køn, men forhåbentlig i dette tilfælde underholdende nok til, at søndag aften er reddet foran tossekassen, skriver Henrik Lyding, der kalder "Arvingerne" for et klassisk drama.

Det gør også Henrik Palle i Politiken, der når op på fem hjerter.

- Det er i virkeligheden det rene Shakespeare og dermed klassisk drama med udsigt til tragedie, skriver han og roser Trine Dyrholm, der har rollen som datteren Gro.

Jakob Steen Olsen fra Berlingske sammenligner til gengæld "Arvingerne" med "en finere form for sæbeopera, der har mødt Susanne Bier undervejs".

- Det store og spændende spørgsmål er, om "Arvingerne" hen over de næste søndage trækker i retning af det kulørt underholdende med skeletter i skabene over det hele.

- Eller om serien formår at udvikle mere sammensatte, voksne figurer og slå anderledes komplekse strenge an, skriver han og uddeler fire stjerner.

Ekstra Bladet giver fem stjerner og mener, at TV2, der har fået lunkne anmeldelser for sin nye satsning "Badehotellet", bør tage ved lære af DR.

- Alt tyder på, at DR har skabt endnu en tv-serie, der vil samle store dele af nationen de næste søndage. Med ambitionerne om ikke bare at ville underholde, men tilmed give os noget at snakke om, lyder det fra Henrik Queitsch.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx