Af Ritzau - 27/11-16 15:01; Opdateret: 27/11-16 16:31

Ny regering vil fastfryse grundskyldNy regering vil fastfryse grundskyld

Den nye VLAK-regering vil fastfryse grundskylden indtil de nye regler for boligbeskatning træder i kraft.

storybild

Boligejere skal betale det samme i kroner og øre i både grundskyld og ejendomsværdiskat, hvis det står til den nydannede trekløverregering. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

For at skabe "tryghed" for boligejerne vil den nye VLAK-regering fastfryse grundskylden. Det fremgår af regeringsgrundlaget.

Boligejerne skal betale det samme i kroner og øre, indtil de nye regler for boligbeskatning træder i kraft, fremgår det.

- Regeringen vil i starten af det nye år fremlægge et justeret forslag til en ny boligbeskatning med afsæt i udspillet "Tryghed for boligejerne".

- Indtil de nye regler træder i kraft, vil regeringen opretholde fastfrysningen af ejendomsværdiskatten og fortsat fastfryse beskatningsgrundlaget for grundskylden for boligejerne, står der i regeringsgrundlaget.

På søndagens pressemøde lagde De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ikke skjul på, at fastfrysningen af grundskylden er et af de vigtigste elementer i regeringsgrundlaget.

- Boligskatternes himmelflugt er en saga blot. Det er vi rigtig glade for, siger Søren Pape Poulsen.

Den nye regering bruger en formulering, der til forveksling ligner den, som den rene Venstre-regering havde som rettesnor for sin boligskattepolitik:

- Ingen må opleve at blive beskattet ud af sin bolig. Hvis man har råd til at købe en bolig, så skal man også have råd til at blive boende, hvis ens situation i øvrigt ikke ændrer sig, står der i regeringsgrundlaget.

De tre nye regeringsmakkere er alle med i en netop indgået bred aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem. Det vil isoleret set betyde, at danskernes boligskatter stiger markant, når de nye vurderinger træder i kraft.

Men i starten af det nye år vil den nye regering fremlægge et justeret forslag til fremtidens boligskat. Indtil det træder i kraft, formentlig efter 2020, skal grundskylden og ejendomsværdiskatten fastfryses i kroner og øre.

Hvis altså regeringen kan finde flertal for sin politik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx