Af Ritzau - 03/03-17 08:23

KL: Kommuner stjæler ikke arbejde fra privateKL: Kommuner stjæler ikke arbejde fra private

Kommuner tager ikke opgaver fra private virksomheder, mener Kommunernes Landsforenings formand, Martin Damm.

storybild

Kommunernes Landsforenings formand, Martin Damm, mener ikke, at kommuner stjæler opgaver fra private virksomheder. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Kommuner tager ikke opgaver fra private virksomheder. Og det skal de heller ikke gøre: Kommunerne skal ikke drive privat erhverv.

Det mener Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), som er formand for Kommunernes Landsforening (KL). Han er uenig med Dansk Industri (DI), som kritiserer kommunerne for at stjæle opgaver fra private firmaer.

- Det udgør mindre end et hår i suppen. Det er stort set ubetydeligt, dét, der foregår i kommunerne. Omfanget er minimalt. Det er helt nede i bagatelafdelingen, siger Martin Damm.

I 11 år har kun ti klaget til det kommunale tilsyn, og fem blev afvist. 98 kommuner omsætter årligt for 230 milliarder kroner. Men de tjener kun 300 millioner kroner på "indtægtsdækket virksomhed", påpeger KL's formand.

Nogle kommuner sælger én gang årligt brænde fra træer, som de skal fælde efter storme. Desuden beskæftiger kommuner udviklingshæmmede borgere i socialøkonomiske virksomheder, siger Martin Damm.

- Kommuner skal ikke drive privat erhvervsvirksomhed og udkonkurrere private firmaer. Det er vi ikke sat i verden til. Vi skal drive offentlig virksomhed, siger KL's formand.

Fredag møder erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) og innovationsminister Sophie Løhde (V) såvel DI og andre erhvervsorganisationer som KL og Danske Regioner.

DI mener, at kommunerne kan tilbyde service billigere, end det reelt koster. Kommuner kan se bort fra udgifter til de ansattes kontorarbejdsplads.

- Det er afgørende, at vi får sat hegnspæle op for, hvilke aktiviteter den offentlige sektor skal udøve for skatteborgernes penge, siger DI's direktør Tine Roed.

- Og det er selvfølgelig helt afgørende, at man ikke udkonkurrerer private virksomheder for skattepenge, de selv har betalt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx