22/05-14 21:47

Se og Hør-journalister afviser Qvortrups forklaringSe og Hør-journalister afviser Qvortrups forklaring

To sigtede journalister siger, at tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup kendte alt til tys-tys kilde.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, vidste klar besked om Se og Hørs brug af den såkaldte tys tys-kilde. Det siger den sigtede Se og Hør-journalist Kasper Kopping til DR Nyheder.

- Jeg har egentlig fortsat ikke lyst til at tale om sagen efter samråd med min advokat, og jeg har allerede fortalt politiet de ting, jeg ved, siger den sigtede Kasper Kopping.

Qvortrup indhentet af fortiden: Jeg frygtede afsløringen i 5 år
Qvortrup indhentet af fortiden: Jeg frygtede afsløringen i 5 år

- Jeg har heller ikke lyst til at starte en dyst på ord i medierne med Henrik Qvortrup, som jeg godt kan lide, og som oprindeligt stod bag min fastansættelse på Se og Hør, siger Kasper Kopping til DR Nyheder.

Årsagen, til at han alligevel vil tale om Se og Hør-sagen, er, at hans tidligere chef på ugebladet Henrik Qvortrup torsdag er blevet afhørt og sigtet af politiet.

- Når han i dag går ud siger, at han ikke vidste i detaljer, hvad aftalen med kilden gik ud på, og dermed spiller bolden over til journalister på bladet, må jeg erklære mig uenig og sige, at det simpelthen ikke passer.

Kasper Kopping, som selv blev sigtet i sagen 14. maj, fortæller, at Qvortrup endda var initiativtager til, at samarbejdet med tys tys-kilden, der forsynede bladet med data om kendte danskeres kreditkortoplysninger, blev forlænget.

Qvortrup indrømmer at have forhandlet med tys-tys-kilde
Qvortrup indrømmer at have forhandlet med tys-tys-kilde

- Da kilden i første omgang havde henvendt sig, tog Qvortrup selv initiativ til at holde et møde med kilden og forlænge samarbejdet, siger Kasper Kopping og tilføjer, at han ikke har flere kommentarer til sagen.

Også forfatteren bag den meget omtalte bog, der satte gang i hele Se og Hør-skandalen, Ken B. Rasmussen, er af den opfattelse, at Qvortrup kendte til ulovlighederne.

Qvortrup efter anholdelse: Jeg er uskyldig
Qvortrup efter anholdelse: Jeg er uskyldig

- Det er umuligt, at han ikke har vidst det. Det var også ham, der lavede den økonomiske aftale med kilden dengang, siger Ken B. Rasmussen til DR Nyheder og fortsætter:

- Det er skuffende, at han (Henrik Qvortrup red.) på den måde prøver at sno sig uden om og prøver at placere lorten hos menige journalister, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx