Af Christian Hansen - 28/07-17 15:15

17-årige Anders dræbt af tog i nat: Familien er i chok17-årige Anders dræbt af tog i nat: Familien er i chok

'Vi er helt uforstående for, hvad der er sket'

storybild


Anders' familie har besøgt stedet, hvor han i går mistede livet. Her har de lagt blomster og tændt lys for den 17-årige dreng. Familien har også afleveret et brev til ham samt lagt et billede, hvor den glade dreng ses i nogle af de omgivelser, han holdt mest af, nemlig på en fodboldbane. Privatfoto.

Natten til fredag blev den 17-årige Anders med ét taget fra sin familie og venner, da han på den mest tragiske vis blev ramt af et tog og mistede livet. Den dræbtes moster fortæller, at den unge mand var en optimistisk dreng, der glædede sig til at begynde jagten på sine drømme for livet.

Natten til fredag fik Charlotte Berlin Rasmussen et af de opkald, ingen håber på at få. Her fik hun overbragt den forfærdelig nyhed om, at hendes elskede nevø havde mistet livet på meningsløs vis.

Kort efter midnat var 17-årige Anders ankommet sammen med en gruppe venner til den lille stationsby Bred på Fyn. Han havde været i Odense sammen med sine kammerater, og ingen kunne vide, hvad der snart ville ske. Fyns Politi har forklaret, at vennerne krydsede sporene ved selve stationen, hvor et grønt lys signalerer, når der er fri passage. Men lyset skiftede til rødt, inden Anders nåede hen til sine venner. Af ukendte årsager blev Anders ikke på den anden side af skinnerne til trods for, at hans venner råbte, at han skulle blive stående.

Den unge mand var allerede død, da redningsmandskabet nåede frem til stationen.

Ifølge politiet, der betragter sagen som ‘en tragisk ulykke,’ var de unge drenge ikke påvirket af alkohol i nævneværdigt omfang. Og teknikere har kunnet konkludere, at der ikke var uregelmæssigheder ved den pågældende lysregulering, lyder det fra Fyns Politi.

Det pludselige og alt, alt for tidlige dødsfald har rystet den togdræbte drengs familie. Det fortæller Charlotte Berlin Rasmussen fredag formiddag til MX.

»Vi er rystede, og vi er i chok. Det er ubeskriveligt det, min søster og Anders’ far går igennem. Hele familien har været samlet her til morgen, hvor politiet har fortalt os, hvad der er sket. Vi er blevet tilbudt krisehjælp, og det har vi taget imod,« siger hun og fortæller, at familien allerede har besøgt stedet, hvor de mistede Anders i nat.

»Min søster ønskede, at vi tog ud til stationen, så der har vi været ude her til morgen. Vi har tændt lys og lagt et brev, lyder det fra den tydeligt berørte moster.«

Hun fortæller, at Anders var en beslutsom dreng, der altid tog sine forholdsregler og viste omtanke.

»Når Anders satte sig nogle mål, så opnåede han dem også. Han var en god dreng, der passede på sig selv og ikke tog chancer, så det er det, der er så uforståeligt. Vi ved ikke, om han kan have fejlbedømt afstanden over sporene og tænkt, at han kunne nå over. Vi er helt uforstående over for, hvad der er sket.«

Charlotte Berlin Rasmussen fortæller, at Anders havde store planer for livet. Han beskrives af sin moster som en glad dreng, der elskede at spille fodbold og at høre Kim Larsen. Hans livretter var lasagne og sushi, og så gik han under øgenavnet ‘Krabbe’ blandt sine nærmeste.

»Anders var en positiv dreng - optimistisk og livsglad. Han havde planlagt hele sit liv. Han skulle starte i gymnasiet, og så drømte han om at komme i militæret og blive pilot,« siger Charlotte Berlin Rasmussen.

Hvornår Anders, der både har en storebror og lillesøster, skal begraves, er endnu uvist. Men sikkert er det, at der bliver tale om en smuk afsked. Det har han fortjent, siger Charlotte Berlin Rasmussen.

»Det er ikke planlagt, hvornår han skal begraves, men det skal blive en meget smuk begravelse og afsked.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx