Af - 05/07-14 12:51; Opdateret: 05/07-14 13:12

Skoleledere vil afskaffe lektier i folkeskolenSkoleledere vil afskaffe lektier i folkeskolen

Skolebørn skal ikke sidde og terpe derhjemme, for det virker ikke, mener skoleledernes formand.

storybild

Fremover bør skoleelever kun lave regnestykker og øve bogstaver i selve skoletiden, mener skoleledernes forening. (Billede: Polfoto)

Der er ingen grund til at give skolebørn lektier med hjem, for de virker alligevel ikke. Det mener de danske skolelederer, der derfor foreslår at afskaffe lektierne, skriver Berlingske.

- Blandt skoleledere taler vi en del om, at tiden med lektier er ved at være forpasset. Store internationale undersøgelser viser, at lektier ikke hjælper noget som helst, siger Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal til Berlingske.

8-årig dreng kunne ikke sove og gik i skole
8-årig dreng kunne ikke sove og gik i skole

Efter sommerferien er det meningen, at landets skoleelever skal kunne blive for at lave deres lektier i skolernes lektiecafeer. Men ifølge en meningsmåling i Berlingske, er det kun hver fjerde forældre, der mener, at deres børn bør deltage i der.

Resten vil lade det være op til barnet selv eller helt droppe lektiecafeen.

Politiker om nye skoledistrikter: Vi får container-skoleklasser
Politiker om nye skoledistrikter: Vi får container-skoleklasser

Derfor foreslår Claus Hjortdal, at børnene i stedet for at lave lektier skal tale med deres forældre om noget, de har lært i skolen i løbet af dagen.

- Man lærer meget, når man fortæller om det, man kan. Bare det at formidle det til andre hjælper børnene til at forstå det, de har lært, siger Claus Hjortdal.

Det er aldrig for sent: 111-årig får sit eksamensbevis
Det er aldrig for sent: 111-årig får sit eksamensbevis

Forslaget bliver dog meget køligt modtaget blandt de politikere, der skal træffe beslutningen om at afskaffe lektierne.

Hos Socialdemokraterne mener undervisningsordfører Anette Lind ifølge Berlingske, at der fortsat er mere, der tale for lektier end imod.

Heller ikke De Konservative, der er modstandere af skolernes lektiecafeer, er tilhængere af at afskaffe lektielæsningen:

- En af de vigtigste grundpiller i vores skoler er disciplin. Det, at man selv skal læse sine lektier, fremmer det individuelle ansvar og lærer eleverne selvdisciplin, siger Mai Mercado, partiets fungerende politiske ordfører.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx