Af - 19/01-17 14:40; Opdateret: 20/01-17 14:38

Falsk nyhed: Johanne Schmidt-Nielsen erklæret dødFalsk nyhed: Johanne Schmidt-Nielsen erklæret død

Politikeren Johanne Schmidt-Nielsen bliver på en dansk hjemmeside i en falsk nyhed erklæret død. Selv synes hun, det er 'lidt klamt', men kalder rygterne stærkt overdrevne.

storybild

Hjemmesiden newsa.dk bringer i dag en histoire, som hvis den var rigtig ville sende chokbølger gennem det danske, politiske landskab.

Under overskriften "Politikker fundet død!" fortæller hjemmesiden, at en yngre kvinde, under hvad 'politiet' mener er mistænkelige omstændigheder, er fundet død på Brostykkevej i indre Aarhus.

Screenshot newsa.dk

Kvinden, der omtales, er Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, som i artiklens underrubrik i øvrigt staves 'Johannes Smidt Nielsen'.

Facebook overvejer advarselsmærke på tvivlsomme nyheder
Facebook overvejer advarselsmærke på tvivlsomme nyheder

Historien er falsk, og over for metroxpress forsikrer politikeren, at hun har det fint, selvom det føles lidt mærkeligt, at en hjemmeside pludselig erklærer hende død:

- Det er selvfølgelig lidt klamt, men rygterne om min død er stærkt overdrevne. Jeg aner ikke, hvad det er for en side. Hvis den har til formål at sætte fokus på alle de falske nyheder, som florerer, så ville jeg nok have valgt en anden metode end at erklære et levende menneske død. Men altså, endnu en gang bliver vi mindet om, at vi ikke skal tro på alt, vi læser, skriver Johanne Schmidt-Nielsen i en sms til metroxpress.

Metroxpress afventer en kommentar fra Peter Kruse, it-sikkerhedsekspert i virksomheden CSIS Security Group, som tidligere har talt om udbredelsen af falske nyheder især i udlandet.

Metroxpress vil gerne høre it-sikkerhedseksperten, hvor udbredt fænomenet er i Danmark, om det er noget, vi skal vænne os til, og hvad konsekvensen ved sådanne nyheder kan være.

Kender intet til det
Metroxpress har været i kontakt med den person, som under DK Hostmaster - en virksomhed, der administrerer domænenavne med endelsen .dk - står listet som registrant af newsa.dk.

Screenshot hostmaster.dk

Denne understreger dog, at han hverken kender til hjemmesiden eller personen Martin Pallesen, som registranten hedder.

- Der må være sket en fejlregistrering, siger han.

Falske nyheder bliver delt mere end de sande i USA
Falske nyheder bliver delt mere end de sande i USA

metroxpress afventer ligeledes en kommentar fra direktøren i DK Hostmaster, som måske kan komme med yderligere oplysninger i sagen, om hvem der står bag newsa.dk.

Under kontaktoplysningerne for newsa.dk er der opført en adresse i Tyskland: Engelhardstrasse 10 i 81369 München, som på Google Maps ikke giver særligt meget mere, end billedet herunder viser.

Det har ikke været muligt at finde noget andet på den sydtyske adresse, men i 10A ligger der en skønhedssalon ved navn Barth-Cosmetics.

Newsa.dk har eksisteret siden den 8. juni 2016.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Lars Løkke lagde en blomst ved...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx