Af - 11/10-16 22:47

Tony bliver smidt ud af Danmark i morgenTony bliver smidt ud af Danmark i morgen

Senest i morgen skal den 31-årige ingeniør Tony Thomas fra Indien forlade Danmark, fordi hans løn sidste år ikke var høj nok.

storybild

Onsdag bliver den 31-årige ingeniør Tony Thomas smidt ud af Danmark efter tre år i landet.

Han forlader landet som en skuffet mand. Den 12. september fik han et brev fra Udlændingeministeriet, som metroxpress er i besiddelse af:

'Du skal rejse ud af landet senest den 12. oktober 2016. Hvis du ikke rejser ud frivilligt, kan du blive udsendt tvangsmæssigt af Danmark,' står der i brevet.

Hans løn sidste år var nemlig 161.000 kroner, og kravet fra ministeriet var, at han skulle have tjent 306.000 kroner for at bevare sit greencard.

DF beskylder regeringen for at oversælge asylnødbremse
DF beskylder regeringen for at oversælge asylnødbremse

- Jeg er vred. Jeg kom hertil som ingeniør, hvor jeg kunne vælge mellem Canada, Australien og Danmark. Jeg havde læst, at Danmark var det bedste land i verden. Men da jeg kom til Danmark var svært at få job som ingeniør. Dengang var der ingen regler om, hvor meget man skulle tjene. De er lavet senere, siger Tony Thomas.

Han er en af 6.015 akademikere, der siden 2013 er kommet til Danmark på et greencard. De blev lovet permanent ophold efter fem år. Siden har man flere gange strammet reglerne, fordi cirka halvdelen er endt i lavtlønsjob.

Tony Thomas endte som sælger af varmepumper på provision.

- Inden solgte jeg alt, jeg havde, i Danmark. De penge er tabt. Det samme er de år, jeg har været her, siger han.

Kommentator: Regeringen lægger pres på fagbevægelsen
Kommentator: Regeringen lægger pres på fagbevægelsen

Præsidenten for Danish Green Card Association, Mohammed Faisil, er i dialog med politikere og har holdt demonstration på Rådhuspladsen i foråret for at ændre loven.

- Mange af os har uddannelser i USA og har smidt alt, vi har. Vi er lokket hertil af kampagner, Danmark selv står bag. Så er det altså ikke i orden, at I ændrer vilkårene, mens vi er her, siger han.

LÆS OGSÅ: Forsker forventer færre asylansøgere til Danmark i vinter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx