Af - 16/12-15 20:43

Jægere skyder EU-forslag ned: Vi vil beholde vores våbenJægere skyder EU-forslag ned: Vi vil beholde vores våben

Danske jægere og sportsskytter frygter at miste deres våben som følge af et forslag fra EU-Kommissionen.

Danske jægere og sportsskytter frygter at måtte vinke farvel til deres hidtil fuldt lovlige jagt- eller konkurrencevåben.

Kort efter terrorangrebet i Paris foreslog EU-kommissionen, at gøre visse halv-automatiske våben ulovlige. Det skyldes ikke mindst, at nogle halv-automatiske våben kan gøres fuldautomatiske, så de dermed kan affyre en serie af skud på kort tid.

Men forslaget kan ramme almindelige danske jægere samt sportsskytter, der nu kæmper for at beholde deres våben, der ellers risikerer at blive 'inaktiverede,' som der står i forslaget.

Ung mand tiltales for at tilslutte sig Islamisk Stat
Ung mand tiltales for at tilslutte sig Islamisk Stat

- Vi arbejder på at sikre, at de europæiske politikere ikke vedtager symbolpolitik på våbenområdet, der urimeligt rammer lovlydige borgere som jægere og sportsskytter, siger Jægerforbundet formand, Claus Lind Christensen.

Han bakkes op af forretningsfører i Dansk skytte Union, Tommy Sørensen.

- I værste fald bliver alle halvautomatiske våben konfiskeret, og det betyder, at der ikke kan foregå nogen som helst form for pistolskydning i Danmark med mindre, det er enkeltskudsvåben, og det er kun få discipliner, der bruger det, siger han.

Der er fortsat uklarhed over, præcis hvilke våben det drejer sig om samt hvor mange danskere, der vil være ramt af forslaget.

Efter shitstorm: TV2 fjerner 'respektløs' underholdningsvideo
Efter shitstorm: TV2 fjerner 'respektløs' underholdningsvideo

Men europaparlamentariker for Dansk Folkeparti, Anders Vistisen, er ikke i tvivl om, hvad han mener om forslaget.

- For mig virker det lidt panik-agtigt. Jeg har endnu til gode at se et terrorangreb udført med et lovligt fremskaffet våben. Og hvis man skulle begå terror, ville et haglgevær nok ikke være det optimale våben uanset, om det kan have to eller flere skud, siger han.

Hjemmeværnet: Vi har 20 kampklar soldater i tilfælde af terror
Hjemmeværnet: Vi har 20 kampklar soldater i tilfælde af terror

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx