Af Ritzau - 24/10-16 08:46

Danske elever: Skolen er ansvarlig for elevers trivselDanske elever: Skolen er ansvarlig for elevers trivsel

Skolerne og voksne omkring de unge har ansvaret for at de trives, lyder udmeldingen fra Danske Skoleelever.

storybild

Ny undersøgelse blandt 48.000 unge viser, at 17 procent af pigerne i alderen 12 til 13 år ikke trives. Det er skolernes ansvar at tage hånd om problemet, lyder det fra formanden for Danske Skoleelever, Jens Vase. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen)

Unge piger mellem 12 og 13 år er langt fra tilfredse med deres liv. Det er resultatet af en ny undersøgelse, hvor 48.000 unge mellem 12 og 25 år har svaret, skriver Politiken mandag.

Det er skolerne og de vokse omkring de unge, der har ansvaret for, at de trives, mener formanden for Danske Skoleelever, Jens Vase.

I en ny undersøgelse, den såkaldte Ungdomsprofilundersøgelse, bliver de unge spurgt ind til, hvordan de har det for tiden. Det skal de angive på en skala fra 0 til 10, der går fra "det værst mulige liv" til "det bedst mulige liv".

17 procent af pigerne mellem 12 og 13 år ligger på en lav score under 5.

Det er problematisk, lyder det fra formanden. Han mener, at det kræver lokale løsninger for at hjælpe pigerne til at få det bedre.

- Jeg mener, at skolerne står til ansvar for elevers trivsel, når vi er i skole så længe, som vi er. Rigtig mange skoler gør det godt, men det tyder på, at indsatsens kan blive bedre, siger han.

Ifølge formanden er det meget forskelligt, hvordan skolerne håndterer elevernes trivsel. Han oplever, at det afhænger enormt meget af lærerne i de forskellige klasser og kulturen på skolerne.

- I nogle tilfælde er det meget tabubelagt at tale om, hvordan man har det. Andre steder er det meget naturligt, siger han.

Jens Vase mener, at skolerne skal sætte mere tid af til at tale med eleverne individuelt og møde dem i øjenhøjde.

- Jeg tror, at det er meget forskelligt, hvad der hjælper hos de individuelle elever, siger han.

Deltagerne i undersøgelsen er ikke repræsentativt udvalgt, men ifølge forskerne bag kan den bruges til at udpege en tendens om unges trivsel.

Undersøgelsen er den første af sin slags, men skal i fremtiden laves en gang om året. Det er et samarbejde mellem blandt andet Justitsministeriet, Socialstyrelsen, Aarhus Universitet og Trygfonden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx