Af Kristian Dam Nygaard - 05/11-17 21:39; Opdateret: 05/11-17 22:20

32-årig havde kniv med på diskotek i nat: Nu er han udvist fra Danmark32-årig havde kniv med på diskotek i nat: Nu er han udvist fra Danmark

En nordjysk diskoteksgæst mærker konsekvenserne af justitsministeriets strammere våbenlov.

storybild

(Billede: Nikolai Linares)

Efter talrige knivstikkerier i nattelivet, skærpede Folketinget sidste år den eksisterende knivlov, og det har i dag fået udvist en 32-årig polak fra Danmark de næste seks år.

Natten til søndag befandt han sig ifølge Nordjyske på diskotek Buddy Holly i Frederikshavn, hvor han ved tre-tiden blev anholdt af politiets specialpatrulje, efter man havde konstateret, at han havde en kniv på sig.

Ved et grundlovsforhør søndag middag forklarede manden ifølge politiet, at han arbejder for et stort dansk vindmøllefirma. Der bliver ikke nævnt, hvilket firma, men han erkendte sin gerning og fik en såkaldt straksdom, der lyder på syv dages fængsel med efterfølgende udvisning af Danmark og indrejseforbud i seks år. Han blev bragt direkte til afsoning.

Den nye reviderede knivlov var ifølge TV2.dk en mærkesag for daværende justitsminister Søren Pind fra dag ét, da han i sommeren 2015 blev indsat af statsminister Lars Løkke Rasmussen på posten.

Den tidligere knivlov fra 2008 viste sig at ramme flere uskyldige danskere som spejdere, jægere og håndværkere, der bruger kniv i forbindelse med deres arbejde. I den nye lov må knive bæres på offentligt tilgængelige steder, så længe det sker i forbindelse med arbejde, sport eller fritidsbeskæftigelse.Til gengæld har den nye lov givet domstolen mulighed for at straffe folk hårdere med særligt fokus på folk, der bærer kniv i nattelivet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx