Af - 20/04-14 15:04; Opdateret: 20/04-14 15:56

Ikke første gang hestematador afsløres med såret hestIkke første gang hestematador afsløres med såret hest

Kritikken hagler fortsat ned over VM-rytteren, Andreas Helgstrand, der nu indrømmer, at det er uacceptabelt, at hans hest Akeem er blevet filmet med afklemt og blå tunge, men giver hestens udstyr skylden.

storybild

Da hesten Akeem Foldager sidste lørdag blev filmet til hesteopvisning med skum om munden, blå tunge og store mærker på bugen, som kritikere hævder skyldes skosværtede sår fra sporerne, var det ikke første gang, at Andreas Helgstrand optrådte med en smertefuldt såret hest.

Det samme skete i oktober 2012 til Dansk Ride Forbunds Championat i dressur, hvor hans femårige hingst Sir Caramello blev diskvalificeret fra sit hovedløb på grund af et blødende hul fra en spore i siden.

Dansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandling
Dansk stjernerytter hænges ud for grov dyremishandling

Andreas Helgstrand, som er en af Danmarks største hesteavlere, havde i går besøg af en dyrlæge, Peter Busk, udsendt af Dansk Ride Forbund, som skulle kontrollere Akeems tilstand.

Efter kontrobesøget har Akeem fået træningsfri, mens Andreas Helgstrand har fået påbud om yderligere dyrlægetjek samt besked om, at hans træningsmetoder er for hårde.

Dansk hestematador skjuler smertende sår med skosværte
Dansk hestematador skjuler smertende sår med skosværte

Men dyrlægebesøget og Dansk Ride Forbunds initiativ har ikke bremset kritikken af Andreas Helgstrand fra blandt andet ryttere og hesteavlere på de sociale medier og netsites for hestebranchen:

Blandt de ting som oprører er blandt andet dyrlægens og forbundets afvisning af, at Akeem har været udsat for smertefuld brug af sporer og kun har en lille cyste på sin flanke, selv om billeder fra hestekanalen Epona TV har vist billeder af Akeem med store mærker samme sted på flanken fra opvisningen hjemme hos Andreas Helgstrand sidste lørdag.

Såret hest får fri fra træning
Såret hest får fri fra træning

- Måske dyrlægen er blind og døv, hvis de mærker på siden ikke er fra Helgstrands spore, spørger blandt andre Niels Bo Jensen.

- Jeg var til åben hus hos Andreas Helgstrand, og aldrig har jeg været mere ulykkelig over at være avler, for hvad er det for en tilgang og mishandling vi tillader for at komme frem til hurtigere resultater, lyder det fra en avler, som nu har startet en underskriftsindsamling til støtte for Akeem og andre konkurrenceheste på skrivundernet.dk.

Dansk OL-stjerne giver skodløn til stalddreng
Dansk OL-stjerne giver skodløn til stalddreng

Også på Facebook indsamles der lige nu stemmer under sloganet 'Det skal Dansk Ride Forbund Stå Til Ansvar For':

- Denne underskriftindsamling har til formål at få Dansk Ride Forbund til at anerkende, at ridesporten lider under etiske og moralske skrupler, som ikke længere kan forsvares, lyder forklaringen på det nye initiativ, der fortsætter:

- Gang på gang er vi vidner til heste der har åbne sår, blå tunger, slag fra pisk osv. fordi det i denne sport er blevet en almindelig holdning, at midlet helliger målet.

LÆS OGSÅ: Tina Lund reklamerede ulovligt på DR

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx