Af Simon Boas - 06/09-17 09:01

Advarsel: Voldsomt vejr om få timer - her rammer detAdvarsel: Voldsomt vejr om få timer - her rammer det

Regnen vælter snart ned over store dele af landet, advarer DMI.

storybild

(Billede: Mads Claus Rasmussen)

Allerede nu kan det være en god idé at finde regntøjet frem, for de kommende dage kan nemlig gå hen og blive særdeles våde.

Tirsdag aften har DMI nemlig udsendt en melding om risiko for kraftig regn over Fyn samt dele af Sjælland og Jylland, der er gyldig frem til torsdag. Vagthavende meteorolog hos DMI, Martin Lindberg, uddyber over for BT:

»Det bliver en våd periode. Onsdag kommer der en frontzone, der bevæger sig ind over landet, og det kommer til at tage store mængder vand med sig onsdag. Frontzonen kommer til at gå helt i stå over Danmark, og det betyder, at der også vil være overskyet flere steder i landet torsdag, mens der også vil falde en del regn.«

Martin Lindberg tilføjer, at der lokalt kan falde op mod 50 millimeter onsdag og torsdag i den østlige del af landet, mens borgerne i den sydvestlige del kan være heldige at få nogen sol. Fredag vil ligeledes blive våd, men det vil ifølge Martin Lindberg langt fra være samme mængder.

»Fredag får vi ikke de store mængder vand, men det kan lokal snige sig op på 15 millimeter.«

Og dermed ser det altså allerede nu ud til, at vi får en noget mere regnfuld september måned end sidste år, hvor temperaturen i ugevis lå langt over 20 grader - endda helt oppe i underkanten af 30. Der er faktisk intet, der tyder på, at vi får noget der tilnærmelsesvis minder om den sensommer, vi havde sidste år.

Det forklarede meteorolog hos DMI Lars Henriksen til Ritzau mandag.

»Der er slet ikke udsigt til den form for sensommer, som vi så sidste år. September er selvfølgelig ikke slut endnu. Men det er mere typisk dansk efterårsvejr, det vi får at se i denne uge,« sagde han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Han står bag USA's mest omtalte bog:...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx