Af - 05/10-15 19:14

Orange sokker i høje hæle udløser shitstorm over minister: - Du er en hyklerOrange sokker i høje hæle udløser shitstorm over minister: - Du er en hykler

Sundhedsministeren revses på de sociale medier for at være hyklerisk, når det kommer til at hjælpe danskere ramt af depression.

storybild

På sundhedsministerens Facebook-side poserer Sophie Løhde (V) iført et par skrig-orange sokker, hvor der står ”#DepressionSucks Tag snakken.”

Men selvom de fleste bakker op om budskabet bag billedet - at man skal tale med unge om sygdommen - får det internettet til at syde af forargelse.

- Samtidig med at hun skærer fire millioner kroner i støtten til selvmordstruede unge - nej, hvor er hun altså bare pinlig!, skriver en mandlig facebook-bruger.

- Hvor hyklerisk! tilføjer en kvinde.

Selvmordstelefonens nattevagter får livline efter formandsexit
Selvmordstelefonens nattevagter får livline efter formandsexit

Billederne har fået flere hundrede lignende kommentarer og spørgsmål. For kan man som sundhedsminister opfordre til at snakke med folk med depression i selv samme uge, som man fjerner støtten til Livslinjens nattevagter, som gør netop det - snakker med depressionsramte og selvmordstruede.

- Nej, mener Søren Håkansson, som var en af dem, der blandede sig i debatten om de orange strømper, der bliver delt ud af Depressionsforeningen.

Han lever selv med en depression.

- Jeg fatter ikke, at man kan spille på flere forskellige heste, som hun gør. For hun er jo med til at skære ned på Livslinjen, på kontanthjælp - og det går vel ud over Depressionsforeningen næste gang, siger Søren Håkansson til metroxpress.

Tre døgn uden søvn fjerner depression
Tre døgn uden søvn fjerner depression

I Depressionsforeningen mener de dog godt, at man kan adskille de to ting: Sokkerne og besparelserne.

Vi mener ikke, det skader vores kampagne. Men regeringen må jo stå til ansvar for den førte politik, og der er vi kritiske over for deres tanker om at skære ned på det her område, siger generalsekretær Kasper Tingkær.

Sophie Løhde har ikke ønsket at kommentere sagen i metroxpress.

Ung politiker: Jeg har kæmpet med depression hele mit liv
Ung politiker: Jeg har kæmpet med depression hele mit liv


#DepressionSucks og derfor går jeg i dag på hæle i orange sokker og giver min støtte til alle de unge mennesker, der har...

Posted by Sophie Løhde on Thursday, October 1, 2015

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx