Af Ritzau - 07/04-17 13:54; Opdateret: 07/04-17 14:25

Løkke roser Trump for at sætte handling bag ordLøkke roser Trump for at sætte handling bag ord

Statsministeren kalder USA's angreb i Syrien for en enkeltstående og afmålt reaktion.

storybild

USA's præsident, Donald Trump, sætter handling bag ord, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). USA har angrebet en syrisk luftbase som reaktion på et formodet giftgasangreb mod civile i Syrien. Her ses de to, da Løkke besøgte Det Hvide Hus 30. marts. (Billede: Scanpix/Brendan Smialowski)

Donald Trump er trådt i karakter som en amerikansk præsident, der sætter handling bag sine ord.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om USA's angreb på en syrisk luftfartsbase i Syrien natten til fredag.

Angrebet er en reaktion på det formodede kemiske angreb mod civile i den syriske by Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen tirsdag 4. april. Her blev mindst 86 mennesker dræbt.

- Hele verden har været vidne til et tragisk overgreb mod mænd, kvinder og børn med kemiske våben, siger den danske statsminister.

USA's reaktion betegner Løkke som "enkeltstående og afmålt". Den bestod konkret i, at der blev affyret op mod 59 Tomahawk-krydsermissiler mod den syriske base. Angrebet fandt sted 3.45 lokal tid.

- Det er godt med en amerikansk præsident, der sætter handling bag sine ord, siger statsministeren.

- Det er vigtigt, at de linjer, der har været trukket op, bliver respekteret, siger Løkke.

Donald Trumps forgænger i præsidentembedet, Barack Obama, kaldte det en "rød linje", hvis Syriens præsident, Bashar al-Assad, brugte kemiske våben mod sin befolkning.

Men da den røde linje alligevel blev overskredet i 2013, var den amerikanske reaktion efter Løkkes opfattelse ikke skarp nok.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg og mit parti hele tiden har syntes, at man skulle have sat mere amerikansk vilje bag de røde linjer.

- Reaktionen var alene diplomatisk og politisk. Det førte til en aktion, hvor man tømte Syrien for kemiske våben. Alt tyder på, at nogle svigtet der. Måske russerne, lyder Løkkes analyse.

Han mener, at det amerikanske angreb sender et klart signal til Assad.

- Men det er et signal, der rækker ud over Damaskus. Det er et signal til resten af verdens despoter om, at man skal opføre sig ordentligt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx