Af Mathias Tuxen - 27/09-17 16:34

Dørmand i opråb: 'Problemet har vokset sig stort som en kræftsvulst'Dørmand i opråb: 'Problemet har vokset sig stort som en kræftsvulst'

En dørmand fra Haslev råber vagt i gevær, efter en gruppe unge er begyndt at 'terrorisere' i nattelivet.

storybild

Personerne på arkivbilledet har ikke noget med sagen at gøre. (Billede: Iris (modelfoto). )

En gruppe unge mennesker 'terroriserer' nattelivet i Haslev hver eneste weekend.

Adskillige uprovokerede og voldelige overfald skyldes efter sigende en flok unge drenge med karantæne til byens beværtninger. Nu efterspørger dørmand på Bykroen et patruljerende vagtværn for at løse problemerne.

Nattelivet omkring Jernbanegade i den sydsjællandske by Haslev har længe været underlagt voldsproblemer, som nu har 'vokset sig stort som en kræftsvulst'. Det forklarer den 42-årige dørmand Rasko Cukic, ifølge Sjællandske, der i ni måneder har arbejdet på Bykroen.

»Nogle gange oplever vi i weekenderne tre mennesker inden for en time gå gennem gaden med blod i ansigtet, fordi de er blevet overfaldet. Mange, især de unge mennesker, som det ofte går ud over, tør ikke anmelde det, fordi de er bange,« siger dørmanden.

Den tiltagende vold omkring Jernbanegade har vokset sig så stort, at flere af Rasko Cukics kollegaer ikke længere vil arbejde i byen. I kraft af hans rolle som dørmand på Bykroen har han derfor forsøgt sig med karantæne til de voldelige elementer i nattelivet. En gruppe unge drenge, som ifølge Rasko Cukics hovedsageligt består af 'indvandrere' og enkelte 'hvide ansigter'.

Karantænerne har dog bare flyttet volden ud på gaden.

Flokken af unge drenge samler sig i stedet udenfor beværtningen, hvor de bevidst provokerer de gæster, der stadig kan opholde sig på Bykroen.

Alt fra to til syv personer antaster en tilfældig med provokerende udsagn, hvorefter de afventer en modreaktion, hvilket får situationen til at eskalere.

Ifølge Rasko Cukic er udfaldet dog altid det samme uanset optakten. Og det er vold. Han forklarer, at i hans ni måneder som dørmand i byen har han endnu ikke haft en arbejdsdag, uden en gæst er blevet overfaldet eller forfulgt ned ad sidegaderne.

Dørmanden fra Haslev fortæller til Sjællandske, at han har talt med den pågældende gruppe af unge drenge, der forklarer sig med, at de keder sig. Karantænen gør heller ikke situationen bedre. I Rasko Cukics optik kræver byens problemer nu en løsning.

Og da politiet i forvejen er presset på ressourcer, mener han, at uniformerede vagter fra et vagtselskab kan patruljere i gaderne i håb om mere tryghed.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke vendt tilbage på metroxpress' henvendelse om sagen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Præsten Marie angreb mænd i 40-års...
bt.dk
Åh nej: Sibirisk kulde på vej - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx