Af Maja Grønholdt Jensen - 08/12-15 22:01

Danske Folkeparti klar til mere støtte i kampen mod ISDanske Folkeparti klar til mere støtte i kampen mod IS

Danske Folkeparti stiller sig op i rækken af partier, der er klar til at opgradere kampen mod Islamisk Stat.

storybild

(Billede: Engel Janus)

Dansk Folkepartis udenrigspolitiske ordfører Søren Espersen fortæller, at partiet er positivt stemt over for at øge indsatsen i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

S støtter øget militært bidrag i kampen mod IS
S støtter øget militært bidrag i kampen mod IS

Det fortæller ordføreren efter USA tidligere tirsdag har anmodet en stribe lande, der i blandt Danmark, om at bidrage yderligere militært i indsatsen.

- Vi er meget positive over for amerikanernes forespørgsel, siger Søren Espersen og fortsætter:

- Håbet er, at vi snart kan sende de danske jagerfly tilbage til regionen. Det indebærer samtidig, at vi også er klar til at udvide missionen til også at omfatte Syrien.

USA beder Danmark om mere hjælp i kampen mod IS
USA beder Danmark om mere hjælp i kampen mod IS

Tidligere har både udenrigsminister Kristian Jensen (V) og socialdemokraternes forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen erklæret sig positivt indstillet over for at øge bidraget i kampen mod Islamisk Stat.

- Det er en terrororganisation, som spreder død og ødelæggelse, og Danmark skal bidrage. Men nu må vi så se, hvad koalitionen har brug for. Forrige gang var det F-16-fly, og så var det radarer, men det er klart, at Danmark skal bidrage med, hvad der er behov for, og hvad vi har kapacitet til, sagde Henrik Dam Kristensen.

Syv mistænkte krigere får forbud mod at forlade Danmark
Syv mistænkte krigere får forbud mod at forlade Danmark

Socialdemokratiet er mindre positivt indstillet over for at tage landtropper i brug. Det samme gælder for Dansk Folkeparti.

- Vi har ikke taget stilling til landtropper. Men vi er principielt imod at indsætte landtropper i en borgerkrig. Det er en krig med mange fronter og mange interesser. Der har vi ikke megen lyst til, at sende danske tropper ind, siger Søren Espersen.

USA's anmodning kommer efter landets præsident Barack Obama natten til mandag i en tale til nationen fortalte, at han ville optrappe kampen mod Islamisk Stat.

- Vi vil ødelægge Isil og enhver anden organisation, der forsøger at skade os, sagde præsidenten, der benytter et andet navn for Islamisk Stat.

- Der er en terrortrussel, men vi vil overvinde den, lød det fra Obama

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Antallet af radikaliserede til Irak og Syrien er fordoblet

LÆS OGSÅ: Amnesty: IS begår krigsforbrydelser med Vestens våben

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx