Af Bo Poulsen - 19/09-17 04:00; Opdateret: 19/09-17 07:06

24-årige kvinde fik kastet syre i hovedet: - Har politikerne styr på det?24-årige kvinde fik kastet syre i hovedet: - Har politikerne styr på det?

Søndag aften blev en 24-årig ansat på bostedet Fogedgården i København angrebet af en mandlig beboer. FOA er bekymret for de ansatte i psykiatrien.

storybild

Fogedgårde. Google Maps.

En 24-årig kvindelig ansat blev søndag aften angrebet af syre på bostedet Fogedgården i København af en af beboerne.

LÆS OGSÅ: Beboer angriber 24-årig ansat med syre på bosted

Beboeren kastede flussyre i ansigtet på kvinden. Hun nåede at vaske både ansigt og mund, men pådrog sig alligevel skader, som gjorde, at hun i går fortsat var indlagt på Rigshospitalet.

»Hun er uden for livsfare, og i formiddags var hun stadig indlagt. Men jeg udtaler mig generelt ikke om hendes mentale tilstand,« siger efterforskningsleder Brian Belling fra Københavns Politi.

Det næste skridt i efterforskningen er at få afhørt den 37-årige beboer grundigt. Københavns Politi skal finde ud af, hvorfra han skaffede den stærkt ætsende syre. Det tyder ikke på, han har stjålet den fra Fogedgården, oplyser politiet.

Den 24-årige kvinde var kontaktperson for den sigtede mand. Ifølge anklageren var han blevet smidt ud af sin lejlighed og opsøgte kvinden.

Han kaldte på hende og kastede derefter væsken i ansigtet på hende. Han løb derpå sin vej, mens hun straks vaskede ansigt og mund.

Ifølge anklageren lider manden af paranoid skizofreni. Manden er tilsyneladende 'gået amok' på stedet. Hvordan det præcis har manifesteret sig, vides ikke. Beboeren, der blev fremstillet in absentia i grundlovsforhøret, har fortalt, at han angrer sin handling.

Manden er sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Københavns Byret besluttede i går at varetægtsfængsle den 37-årige mand i 24 dage.

Formand råber om hjælp

»Det er en historie, vi har hørt før, og som desværre også er endt tragisk før,« siger FOA-formand Dennis Kristensen efter angrebet.

Han mener, at angrebet er et tegn på ringere forhold for de ansatte på bosteder som Fogedgården.

»De tilgængelige oplysninger i sagen peger desværre igen på, at der er tale om et tilfælde fra den såkaldte svingdørs-psykiatri – altså at den syge person har været indlagt og har været i psykiatrisk behandling, men er blevet udskrevet, og at anbringelsen på et bosted formentlig har været en fejlanbringelse.«

Dennis Kristensen efterlyser derfor politisk indblanding:

»Vi mangler pladser. Vi mangler ansatte. Og vi mangler læger. Derfor mangler vi også penge. Prioriteringen lige nu er politikernes ansvar, og man kan ikke smyge ansvaret af sig ved at hævde, at der kommer pladser i fremtiden,« siger han og fortsætter:

»Vi har oplevet fem drab på medarbejdere i psykiatrien. Vi har siden det seneste drab set flere og meget alvorlige kvælningsforsøg, og vi har set trusler og overfald med kniv. Det aktuelle syreangreb må ryste alle. Og vi må i dag spørge, om politikerne grundlæggende har styr på området.«

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

AC sables ned efter brøler:...
bt.dk
Vestager uddeler milliardbøder for...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx