28/09-13 18:28

S-ordfører skoser drop af øremærket barselS-ordfører skoser drop af øremærket barsel

Socialdemokraterne knockoutede øremærket barsel, siger partiets køns og ligestillingsordfører, Marianne Bruun.

Socialdemokraterne har solgt både troværdigheden og en mærkesag i 15 år ved at sløjfe øremærket barsel til mænd.

Med denne svada gav Socialdemokraternes køns- og ligestillingsordfører, Marianne Bruun, partitoppen tørt på med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen på Socialdemokraternes kongres i Aalborg Kongres & Kultur Center.

- Vi havde alle muligheder for at vise folk, at vi troede på vores egen politik. Det havde både Blå Bjarne og Røde Lone set frem til. De fik intet.

- Til gengæld fik ligestillingen en lige højre og en ren knockout, sagde Marianne Brun, der stopper som køns- og ligestillingsordfører efter mange år.

Ministrene var bekymret over, om "Blå Bjarne", smede og andre faglærte arbejdere ikke ville tage øremærket barsel, så mødrene fortsat skulle passe barnet i hele barselorloven, mens faderen kun ville tager to ugers orlov.

Marianne Bruun afviser ministrenes argument.

- Det er ikke rigtigt. Det ved jeg mere om end ministeren. Til daglig arbejder jeg med på et område, hvor vi har spurgt mændene. 43 procent af LO-mænd med hjemmeboende børn under 15 år ville holde tre måneders orlov, siger Marianne Bruun.

- Lige præcis dette segment af "Blå Bjarner" svarer et rungende ja, og 30 procent siger måske.

Hun frygter, at barsels-slaget er tabt i mange år frem.

- Når regeringen først har meldt ud, er det desværre meget hug- og nagelfast. Så jeg tror ikke på, at vi kan overbevise denne regering om, at vi kan ændre holdningen. Det gør man ganske enkelt ikke, siger Marianne Bruun.

- Jeg tror heller ikke, den næste regering vil gøre det.

Marianne Bruun tror heller ikke, at øremærket barsel indføres, hvis betalt bonus ikke virker efter et-to år, som De Radikales landsmøde for nylig vedtog.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx