Af - 17/03-16 11:54

Før international succes: Se Lukas Grahams hårdkogte fortidFør international succes: Se Lukas Grahams hårdkogte fortid

Det danske band Lukas Graham bader i internationalt stjernestøv. Det er dog de færreste som kender til den 27-årige forsangers fortid.

Bildstrecke im Grossformat »

Tonsvis af ros hagler ned over Lukas Graham Forchhammers skønne sangstemme, som byder på masser af kærlighed og nostalgi. Sådan har det ikke altid været - nogle år tilbage var det hård og kynisk lyrik, der prydede forsangerens karriere.

Det er efterhånden blevet lidt af en mediekliché. Ny dag, ny artikel om hvordan succesen ingen ende vil tage. Siden Lukas Graham smed 'Criminal Mind' og 'Drunk in the morning' på YouTube, er det nemlig kun gået én vej for det danske band.

Succesen har været enorm, og har resulteret i alt fra rekorder på internationale hitlister, til gæsteoptrædener i amerikanske talkshow med Jimmy Fallon og Seth Meyers.

Nu er Lukas Graham nummer ét i USA
Nu er Lukas Graham nummer ét i USA

Succesen har været undervejs længe og har bestemt rummet stilhed før den storm, der tog verdenen.

I sine helt unge år spillede Lukas hele Danmarks kæledække ‘Grunk’ i klassikeren 'Krummerne'. Snart startede en karriere i musikbranchens undergrund, langt væk fra kameraer og spotlys. I sit barndomskvarter Christiania fandt Lukas imidlertid sit første band - eller snarere bande.

Hårde rappere langer ud efter Popstars-Jon
Hårde rappere langer ud efter Popstars-Jon

Det er nemlig ikke meget mere end ‘7 år’ siden, at Lukas Forchhammer sang 'fuck politiet' i den hårdkogte Christiania-bande MFS Eliten. Enkelte beviser på den rå fortid kan stadig findes på YouTube, eksempelvis sangene 'Straffefangen' og '1407'.

MFS står for 'Made For Streets' og består af frontfigurerne A(typisk), Hype og Wood. Deres tekster omhandler hård opvækst, livet i fængslet og på gaden, samt de situationer, man kan havne i, når man befinder sig i en kriminel løbebane.

Selvom MFS er nogle hårde drenge, er de ikke helt uden selvironi. De har deltaget i programmet 'Danmark ifølge Bubber'.

Dansk rapper idømt fire et halvt års fængsel: - Det er helt perfekt
Dansk rapper idømt fire et halvt års fængsel: - Det er helt perfekt


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Antallet af voldssager eksploderer:...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx