Af Ritzau - 12/08-16 16:19

Politiker glad for at Facebook-trusler fører til fængselPolitiker glad for at Facebook-trusler fører til fængsel

Mai Mercado (K) håber, at dom får folk til at indse, at trusler på Facebook har konsekvenser.

storybild

Den konservative Mai Mercado er glad for, at en sag om trusler mod hende på Facebook er blevet afgjort så hurtigt. En 29-årig mand blev fredag idømt fem måneders fængsel for trusler og vidnetrusler mod politikeren. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Det konservative folketingsmedlem Mai Mercado er glad for, at Retten i Sønderborg fredag har markeret, at man ikke kan slippe af sted med dødstrusler på de sociale medier.

Det skriver DR Fyn på sin hjemmeside.

En 29-årig mand fra Haderslev blev idømt fem måneders ubetinget fængsel for trusler og vidnetrusler mod folketingsmedlemmet.

- Det er ikke hverdagskost at blive truet på livet som politiker. Men nu er der sat punktum, og vi kan komme videre, siger hun til DR Fyn.

Mai Mercado modtog truslerne på de sociale medier i juni, efter at hun på Facebook havde udtrykt glæde over, at "politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania".

Det var ikke kun hendes eget liv, som blev truet, men hele familiens.

- Jeg tror, at enhver kan sætte sig ind i, at når ens barn bliver truet, så påvirker det moren meget. Der er ikke noget, en mor hellere vil end at passe på sit barn, forklarer hun og håber, at andre vil lære, at man ikke kan tillade sig alt på internettet.

- Hvis man ytrer sig på internettet, så har det nøjagtig lige så store konsekvenser, som hvis man går hen til personen. Det håber jeg, at folk får øjnene op for, siger hun til DR Fyn.

Hun fortæller videre, at hun er glad for, at sagen er blevet afsluttet så hurtigt.

Den 29-årige mand modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet, indtil han kan begynde afsoningen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx