Af - 22/08-14 10:43

Unge kvinder raser: Ungdomsblad opfordrer piger til at tage p-pillerUnge kvinder raser: Ungdomsblad opfordrer piger til at tage p-piller

Et skønhedstip har tvunget ungdomsbladet 'Vi Unge' ud i en undskyldning over for deres læsere.

Onsdag fik ungdomsbladet 'Vi Unge', der er rettet mod piger i alderen 12-18 år, deres læsere helt op i det røde felt, da de på Facebook skrev følgende besked:

"Vidste du, at p-piller er en god kur mod bumser? Læs alt om det her :)"

Vedhæftet var en artikel, der nu er blevet ændret, hvor der blandt andet stod: Kæmper du med uren hud og bumser? Så kan p-piller måske være løsningen. Se her, hvordan.

Farlig bumse-behandling kan få store konsekvenser
Farlig bumse-behandling kan få store konsekvenser

Den originale artikel samt Facebook-opslag affødte flere chokerede og vrede reaktioner fra deres læsere, der ikke kunne forstå, hvordan ungdomsbladet kunne anbefale det som en god kur mod hudproblemet.

Eksempelvis skriver en pige:

"Lad os da opfordre helt unge piger med akne til at tage p-piller og dermed proppe deres kroppe med endnu flere hormoner.. Der findes sgu andre måder at bekæmpe akne på, hvorfor ikke reklamere og fortælle om dem i stedet for at skrive en hel artikel om, hvordan nogle p-piller hjælper på akne, så der om en måned står 200 små 13-årige og plager deres forældre om at komme på p-piller uden overhovedet at kende de andre konsekvenser"

P-pille til mænd: Slut med graviditet - og udløsning!
P-pille til mænd: Slut med graviditet - og udløsning!

Dårligt råd
Læge og professor Jørgen Serup fra Bispebjerg Hospitals dermatologiske afdeling mener, at det er et meget dårligt råd:

- Man skal ikke regne med, at akne bliver bedre af at tage p-piller. Så rådet der lyder, at unge piger skal tage p-piller for at undgå det, mener jeg er dårligt. De vil jo blive vældigt skuffede, siger han til metroxpress og supplerer med følgende:

- Så skal man heller ikke se bort fra at p-piller har nogle sjældne bivirkninger.

Han fortæller dog, at et specifikt præparat giver små forbedringer, men at det er i en meget lille gruppe kvinder, at det ses, og at der findes meget bedre og mere effektive løsninger mod bumser end p-piller.

Charlotte Wilken-Jensen, speciallæge og daglig leder af Sex & Samfunds præventions- og rådgivningsklinik, mener også, at det er problematisk:

- Det er meget unuanceret at anbefale p-piller som primær behandling af bumser. Der er ikke noget galt i at anbefale p-piller, men de er først og fremmest til for at forebygge graviditet. At nogle af dem er gode mod bumser, er en positiv sideeffekt. Men at p-piller udelukkende bliver brugt til behandling af bumser, bør man ikke anbefale, siger hun til fagbladet Journalisten.

Undskyldning
Der gik dog ikke lang tid, før at artiklen blev ændret til dette og der fulgte denne besked opklarende med torsdag:

"Hej piger. Vi har fået en masse henvendelser på en artikel, vi havde på i går om bumser og p-piller, og det ser ud til, at flere har misforstået vores hensigt med artiklen. Det er vi rigtig kede af, så vi har ændret de steder i artiklen, som kunne misforstås. P-piller er først og fremmest et præventionsmiddel, og vi ville blot vise en anden virkning, som p-piller også kan have. Tak for jeres feedback på artiklen. Knus Vi Unge".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx