Af - 29/03-17 13:29

Emilie Mengs familie lider: 'Frustrationen er meget, meget stor nu'Emilie Mengs familie lider: 'Frustrationen er meget, meget stor nu'

'De har det lige så frygteligt, som de har haft det siden juli.'

Bildstrecke im Grossformat »

Den afdøde Emilie Mengs familie sidder tilbage i deres hjemby Korsør og føler sig enormt frustrerede, fortæller den nære ven af familien Anna Kluge, der er familiens præst og begravede Emilie Meng i februar.

- Frustrationen er meget, meget stor nu. Vi hører ikke, at politiet er på vej med bare et eller andet. Det er svært at leve med, og det er synd, at historien ikke er afrundet og afsluttet og har fundet et roligt leje for familien. De har det lige så frygteligt, som de har haft det siden juli, siger hun til Metroxpress.

17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst 10. juli, efter hun var skiltes fra nogle veninder klokken fire om morgnen ved Korsør Station efter en bytur.

Emilie Mengs præst taler ud: - Det var atypisk - meget atypisk
Emilie Mengs præst taler ud: - Det var atypisk - meget atypisk

Siden var der intet spor af Emilie, før hendes lig blev fundet i en skovsø nær Borup ved Roskilde juledag. Politiet understreger over for Metroxpress, at man stadig giver efterforskningen stor prioritet, men meget mere vil efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen ikke komme ind på.

- Vi er i gang med de undersøgelser fortsat, som vi har nævnt tidligere, og det er et omfattende efterforskningsarbejde, vi har i gang, så der er ikke nogen nye udviklinger i det, siger Søren Ravn-Nielsen.

Efterforskningen koncentrerer sig især om at kortlægge teletrafikken mellem telefonmasterne ved Korsør og Borup omkring gerningstidspunktet. Og om der kan kobles personer til den teletrafik og de områder, forklarer efterforskningslederen.

Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'
Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'

Men familien sidder tilbage som et stort spørgsmålstegn, og det er meget hårdt for dem, fortæller Anna Kluge.

- Vi ved overhovedet ikke, hvor langt politiet er i deres efterforskning. De ville rigtig gerne have noget mere information - om der overhovedet er noget at gå efter. De længes efter en form for retfærdighed, så verden hænger sådan sammen, at man ikke bare ustraffet kan gøre sådan noget her. De har et grundlæggende behov for at føle, at der er retfærdighed i verden.

Præsten fortæller, at familien ligesom pressen får at vide, at politiet af hensyn til efterforskningen ikke kan sige mere, end man gør, men de har et behov for bare at få et eller andet at vide. Om der er noget som helst at gå efter.

Emilie Mengs familie laver smuk gestus: Forærer dusøren væk
Emilie Mengs familie laver smuk gestus: Forærer dusøren væk

Men Søren Ravn-Nielsen understreger, at politiet løbende taler med Emilies familie.

- Det vil jeg ikke kommentere på. Vi holder løbende møder med familien, og jeg vil ikke gå ind i en dialog om det. Vi er løbende i dialog med familien, og vi kan alle sammen godt forstå. at de er i en meget vanskelig situation, siger han.

Men ifølge Anna Kluge føler Emilie Mengs familie ikke helt, at de får den information, som de gerne ville have.

Derfor undersøgte politiet mulig forbindelse mellem mordet på Birna og Emilie
Derfor undersøgte politiet mulig forbindelse mellem mordet på Birna og Emilie

- Jeg er sikker på, de gør alt, hvad de kan, og jeg har altid i mit arbejde som præst ment, at straffen er uafhængig af den forbrydelse, der er blevet begået, men det betyder meget for dem, der er blevet forurettede, at samfundet også siger, 'det kan ikke være rigtigt,' at der må være retfærdighed til, siger Anna Kluge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx