28/09-13 07:59

S-borgmestre ser Mette Frederiksen som ny formandS-borgmestre ser Mette Frederiksen som ny formand

Flere socialdemokratiske borgmestre på Københavns vestegn ser Mette Frederiksen som en god ny formand i stedet for Helle Thorning-Schmidt.

storybild

(Billede: Niels Hougaard)

Når Socialdemokraterne i dag indleder sin kongres i Aalborg, vil partiet trods fortsat dårlige meningsmålinger bakke op bag statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Men en række af partiets magtfulde vestegnsborgmestre ser nu beskæftigelsesminister Mette Frederiksen som ny partiformand, når Helle Thorning-Schmidt stopper, skriver Information.

LÆS OGSÅ: TV2 News zoomer ind på Mette Frederiksens bryster

»Somme tider bliver man jo mere realistisk med alderen. Hun har jo et brændende engagement, og det har hun selvfølgelig været nødt til at justere lidt. Ikke engagementet - men de høje målsætninger. Men Mette Frederiksen i den nye udgave er endnu bedre end Mette Frederiksen i den gamle,« siger Brøndbys borgmester, Ib Terp til Information.

Selv om vestegnsborgmestrene understreger, at de ikke ønsker et formandsskifte, så frygter de ikke, at Mette Frederiksen, der kommer fra Socialdemokraternes venstrefløj, skræmmer de såkaldte blå socialdemokrater bort.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen har mistet sin mor

»Mette Frederiksen anno 2013 rummer ikke noget, som kan forskrække hverken socialdemokratiske kernevælgere, Dansk Metal eller Thomas Gyldal Petersen. Tværtimod,« lyder det fra Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

Mette Frederiksens egen borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen, mener, at hendes styrke er ærlighed:

»Hun siger de ting, som er upopulære. For eksempel om ret og pligt. Det kan folk godt lide. De kan stole på, hvad hun siger,« siger Jesper Würtzen til Information.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmen
bt.dk
Rektor efter aflysning af sidste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx