Af - 15/12-15 17:33

Nyt forslag vil forbyde sociale medier for unge under 16 år: - Det er fuldstændigt hul i hovedetNyt forslag vil forbyde sociale medier for unge under 16 år: - Det er fuldstændigt hul i hovedet

Forhandlinger om nye regler for databeskyttelse i EU, kan for mange teenagere betyde, at de må vinke farvel til sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

Tusindvis af danske teenagere kan blive udelukket fra sociale medier som Facebook, Snapchat og Instagram, hvis et nyt regelsæt går igennem i EU. Det skriver flere internationale medier blandt andet BBC.

Sådan snyder 25-årig Instagrams nøgenregler
Sådan snyder 25-årig Instagrams nøgenregler

De politiske beslutningstagere i EU har nemlig foreslået at sætte en aldersgrænse for at indsamle og behandle data om unge. Oprindeligt lød forslaget på 13 år, men ifølge flere medier skulle forslaget angiveligt være ændret til 16 år. Det betyder også, at unge under 16 år i fremtiden måske ikke kan bruge sociale medier uden forældrenes skriftlige samtykke.

Her er snappet, der fik 13-årig pige smidt ud af klassen og meldt til politiet
Her er snappet, der fik 13-årig pige smidt ud af klassen og meldt til politiet

Hvis forslaget går igennem, vækker det ikke glæde hos Red Barnet.

- Det er fuldstændigt hul i hovedet. Børn og unge bruger de sociale medier meget, og hvis man hæver det til 16 år, vil der blot være endnu flere, der lyver om deres alder, lyder det fra seniorrådgiver Jon Lange.

Han mener, at børn og unge får meget ud af at være på sociale medier.

- Der findes rigtig mange gode grupper på Facebook, hvor for eksempel skilsmissebørn, mobbeofre eller sygdomsramte kan finde ligesindede. De har rigtig stor gavn af det netværk på de sociale medier, siger Jon Lange.

GALLERI: Se 18 vanvittige indsamlinger på Joe & The Juice
GALLERI: Se 18 vanvittige indsamlinger på Joe & The Juice

Herudover lægger Jon Lange vægt på, at sociale medier er en integreret del af de unges hverdag.

- Der er masse af konsekvenser, som man ikke har gennemtænkt, lyder det til. Sociale medier indgår jo som led i undervisningen på en lang række folkeskoler.

8-årig kendis-datter svarer tilbage på makeup-kritik: - Bland jer udenom!
8-årig kendis-datter svarer tilbage på makeup-kritik: - Bland jer udenom!

Europa-Kommissionen vil foreløbigt ikke bekræfte, om aldersbegrænsningen for unge under 16 år kan blive en realitet.

"Det oprindelige forslag fra Europa-Kommissionen var en aldersgrænse på 13 (inspireret af de gældende regler i USA). Den sidste forhandlingsrunde om databeskyttelsesreformen er i gang i øjeblikket. Jeg kan derfor på nuværende tidspunkt ikke sige, hvad resultatet vil blive,"skriver talsmand Christian Wigand, ved Europa-Kommissionen i en mail til metroxpress.

Om 16-års reglen bliver vedtaget ved man sandsynligvis i slutningen af denne uge - og de vedtagne reglerne vil gælde fra 2017.


LÆS OGSÅ: Medina og kæresten går fra hinanden

LÆS OGSÅ: Sjov trend spreder sig på Instagram: Maser babys ansigt til en risbolle

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx