Af Jesper Vestergaard Larsen - 13/10-17 20:40

Over 100 kilo hård narko fundet på byggeplads og landejendomOver 100 kilo hård narko fundet på byggeplads og landejendom

Politiet har anholdt fire personer og beslaglagt 102,4 kilo hård narkotika. Stofferne blev fundet i en skurvogn og på en landeejendom, hvor to af de sigtede bor.

storybild

Ung mand sniffer kokain. (Billede: Bax Lindhardt)

Tre mænd og en kvinde i alderen 31 til 56 år kan se frem til meget lange fængselsstraffe, hvis de kendes skyldige i de meget alvorlige sigtelser, der i dag blev rejst mod dem i et lukket grundlovsforhør. De er alle sigtet for besiddelse med henblik på videresalg af mange, mange kilo hård narkotika.

Politiet slog fredag til på flere adresser på hele Sjælland, hvilket førte til store beslaglæggelser af narkotika og et enkelt skarpladt skydevåben.

I en skurvogn på en byggeplads fandt politiet fire kilo amfetamin, 50 gram heroin og 60 gram kokain. På en Landejendom fandt politiet yderligere 50 kilo amfetamin samt et parti hårde stoffer.

»Der er omkring 100 kilo i alt. De sidste 50 kilo, har jeg endnu ikke fået rapporter på,« forklarer senioranklager Kenn Jørgensen.

To af de sigtede i sagen - en mand og en kvinde - har adresse på landejendommen, hvor de mange kilo amfetamin blev fundet. Hjemme hos en af de andre sigtede fandt politiet et skydevåben, som ejeren erkender sig skyldig i at besidde.

Hvorvidt de fire har relationer til rocker- eller bandegrupperinger ønsker politiet ikke at sige:

»Det har vi besluttet, at vi ikke udtaler os om,« siger politiinspektør Lau Thygesen.

De fire narkosigtede blev anholdt efter en kort, men intens efterforskning, hvor flere politikredse har samarbejdet. Fem-seks adresser på hele Sjælland blev ransaget, og ifølge en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi strakte aktionen sig over et døgn.

»Jeg har en masse kollegaer i både Nordsjællands Politi og i andre politikredse, som har gjort sig fortjente til et godt hvil efter en lang og utrættelig indsats, der for nogens vedkommende har strukket sig over et døgn. Der er ingen tvivl om, at det her ikke kunne lade sig gøre uden dedikerede medarbejdere og et godt samarbejde på tværs af politikredsene,« siger Lau Thygesen i pressemeddelelsen.

Han kalder besiddelse af så store mængder narko for »en alvorlig forbrydelse«.

Strafferammen for groveovertrædelser af lov om euforiserende stoffer er 10 år og i særlige tilfælde helt op til 16 år.

På et lukket grundlovsforhør erklærede de fire sigtede sig ikke skyldige i narkosigtelserne. De blev alle varetægtsfængslet i fire uger frem til 10. november.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Sportsdirektør jubler over...
bt.dk
Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Kendt modefirma beskylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx