Af - 27/03-14 15:18; Opdateret: 27/03-14 15:50

60 rockere kørte over for rødt: Derfor slipper de for bøde og klip60 rockere kørte over for rødt: Derfor slipper de for bøde og klip

60 ud af de 98 Hells Angels-rockere, som på motorcykel deltog i Michael Broksides begravelsesoptog fra Filips kirken på Amager, kørte over for rødt op ad Amagerbrogade.

storybild

60 ud af de 98 Hells Angels-rockere, som på motorcykel deltog i Michael Broksides begravelsesoptog fra Filips kirken på Amager, kørte over for rødt op ad Amagerbrogade. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

I et gigantisk begravelsesoptog, som Ekstra Bladet har filmet, kørte 98 HA'ere på motorcykel efter rustvognen, der transporterede liget af toprockeren Michael Brokside gennem Amagers gader.

Og 60 ud af 98 kørte over for rødt.

Men der kommer ingen penge i statskassen. Politiet kan godt pakke bødeblokken væk igen. De mange HA'ere slipper nemlig for bøde og klip i kortet, da der gælder nogle helt særlige regler ved ligtog, som det hedder i færdselsloven.

I paragraf 7 Stk. 6. hedder det:

- Trafikanter skal give fri passage for forsvarets og redningsberedskabets kolonner, grupper af børn under opsyn af leder, ligtog eller andet sluttet optog.

Toprocker begravet på Amager
Toprocker begravet på Amager

Selvom paragraffen ikke nævner noget om lysreguleringer, vurderer Gert Vestergaard, advokat hos Advokaterne Sankt Knuds Torv, at rockerne har sit på det tørre:

- Jeg vil umiddelbart mene, at det er i overenstemmelse med bestemmelserne, hvis de kører med nedsat hastighed, som man normalt gør i et ligtog, siger han til mx.dk.

Død toprocker sigtet for et halvt ton hash
Død toprocker sigtet for et halvt ton hash

- Men begynder de at køre vildt, fordi de måske vil ære deres gamle ven, er det rimeligt, at politiet griber ind. Unødvendig røg- og støjudøvelse er i strid med loven, fastslår Gert Vestergaard.

Politiet fortæller over for mx.dk, at de har været inde over begravelsen af Michael Brokside, fordi de vidste, at den ville tiltrække ekstra meget opmærksomhed.

HA-rocker har begået selvmord i fængselscelle
HA-rocker har begået selvmord i fængselscelle

- Vi har hjulpet med en plan, som både indebærer, at de kan holde den begravelse, de ønsker, og som samtidig er til så lidt gene for den øvrige trafik som muligt, siger Henrik Møller Jakobsen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Under normale omstændigheder kunne de mange HA'ere have set frem til bøder i en størrelsesorden af 120.000 kroner. Det koster 2.000 kroner for motorkøretøjer at køre over for rødt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx