Af - 25/05-16 13:28

Leder for kriminelle unge røg hash dagligtLeder for kriminelle unge røg hash dagligt

En leder af en instituation i København, der skal få unge ud af kriminalitet, er i retten for 202 kilo hash. Også to andre sigtede i sagen har han haft ansat i kommunale projekter

storybild

(Billede: Esben Salling)

Der blev fundet 81 gram hash og 24.900 kroner i en akvariebeholder hjemme hos lederen af en pædagogisk institution for kriminelle unge i Københavns Kommune.

Det kom frem i Københavns Byret, hvor tre mennesker er tiltalt for at være i besiddelse af 202 kilo hash, hvor de 189 kilo blev fundet i den enes lejlighed, med henblik på videresalg.

Den nu fyrede leder er tiltalt for at have solgt mindst 498 gram hash. De andre to tiltalte, som han nærmest dagligt røg hash med, havde han ansat tidligere på diverse på kommunale projekter.

Politiet fremlagde i retten videooptagelser og telefonaflytninge, der blandt andet viste, hvordan den kommunale leders bil blev brugt til at transportere hash.

Selv erkender lederen kun besiddelse af hash:

- Jeg røg to til fire gram hash om dagen. Jeg var leder hos Københavns Kommune og kender de to andre fra kvarteret, hvor vi ofte røg hash på en plads, siger han.

Der er navneforbud i sagen - derfor skriver vi ikke hvilken institution sagen handler om. Der falder dom i juni.

Sagen er langt fra første sag, hvor dømte har været ansat til at tage sig af unge på vej ud i kriminalitet. En aktindsigt fra Radio 24syv viser, at 7 ud af 47 ansatte gadeplansmedarbejdere, der skal have fat i de unge har pletter på straffeattesten.

Det forarger borgerrepræsentationsmedlem Karina Rohrberg (V).

- Det er fuldstændig grotesk, at man ansætter kriminelle til at opdrage på unge på vej ud i kriminalitet. Det siger sig selv, at man ikke kan ryge dagligt hash foran unge, siger hun.

Københavns Kommune vil ikke udtale sig om den konkrette sag, men centerchef Jesper Blådal-Hansen siger, at de vurderer sagerne individuelt.

- Selvfølgelig har vi været påvirkede af sager, hvor ansatte har haft domme eller er blevet dømt, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx