Af Lars Dinesen - 28/07-15 16:28

Studiestart: Derfor skal du vente med at finde boligStudiestart: Derfor skal du vente med at finde bolig

Hvis du søger ny adresse i en af Danmarks fire største byer, kan det betale sig at vente til september. Se her hvorfor.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Hansen Lars)

Står du og mangler et nyt sted at bo fra august, kan det være en fordel at høre vennerne, om der skulle være en sofa ledig til september, hvis du altså leder efter en lejebolig i en af studiebyerne.

I august skal man nemlig kæmpe med alle de kommende studerende, der mangler tag over hovedet inden studiestart sidst i august. Og det kan ses i søgestatistikkerne.

Hos Lejebolig.dk kan man notere en stigning i boligsøgningen med 25 procent i august sammenlignet med henholdsvis juni og juli i studiebyerne København, Aarhus, Odense og Aalborg.

- Det er jo sidst i juli, de studerende får at vide, om de er kommet ind på studiet. Derfor stiger presset på lejeboliger enormt i studiebyerne i august, forklarer Michael Eggert, direktør i Lejebolig.dk, til Ritzau Fokus.

Så kunne man selvfølgelig frygte, at de studerende suger hele lejemarkedet tørt for boliger, så der slet ikke er boliger tilbage i september, men det behøver man ikke at frygte.

Pensionsselskab vil bygge ‘studentertårn’
Pensionsselskab vil bygge ‘studentertårn’

- Strømmen af nye boliger løber kontinuerligt og ikke i forlængelse af en øget efterspørgsel. Eksempelvis lægger mange professionelle udlejere boliger ud i september, når de er tilbage fra ferie, forklarer han.

Hos BoligPortal kender man udmærket til det øget pres, der kommer på boligmarkedet i august, men derfor behøver man ikke gå boligløs en ekstra måned.

- De studerende er jo typisk interesseret i det billigste, så hvis man har lidt ekstra, man kan undvære i husleje, kan man bare søge i august også, siger Henrik Løvig, der er administrerende direktør for BoligPortal.

Nu bliver der flere billige studieboliger
Nu bliver der flere billige studieboliger

Generelt er kampen hård om lejeboligerne i de fire største byer herhjemme, men særligt hård i august og første del af januar. Vil man søge der, hvor de bedste chancer er, har Henrik Løvig en anbefaling.

- December er faktisk en ret god måned at søge bolig i, for her har mange mennesker andet at tænke på end ny bolig, siger han.

Pas på bolig-svindlere: De venter blot  på at snyde unge i jagten på en studiebolig
Pas på bolig-svindlere: De venter blot på at snyde unge i jagten på en studiebolig

Søger man alligevel bolig om kap med de studerende i august, bør man overveje det råd, de studerende får, men sjældent vil lytte til.

- Man kan overveje, om man kan leve med en lejlighed lidt uden for centrum. Der er jo også typisk penge at spare. Det kan så kompensere for den øgede udgift til transport, siger Michael Eggert.

LÆS OGSÅ: Ny tjeneste matcher unge der vil dele bolig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx