Af Benjamin Krogh - 02/01-16 12:59

Nytårsaften var mindre brandfarlig end længeNytårsaften var mindre brandfarlig end længe

Landets brandfolk havde en forholdsvis stille nytårsaften. Vejret får en del af æren for færre nytårsbrande.

storybild

Nytåret er en travl tid for brandvæsnet, når raketter og andet fyrværkeri flyver over hustagene og om ørerne på festglade mennesker i gaderne.

Også i år måtte beredskabet rundt om i landet rykke ud til brande i bygninger, containere og biler, men nytårsaften var mere stille på den front, end den har været de seneste år.

Det viser en opgørelse, som Beredskabsstyrelsen har lavet over anmeldte brande fra nytårsaften klokken 18 til nytårsmorgen klokken 6.

- Generelt har det været en brandmæssigt rolig nytårsaften, siger vagthavende og sektionsleder i Beredskabsstyrelsen Jan Erik Skaarup til Ritzau.

Ung mand redder kvinde fra faldende elevator: Betaler med sit eget liv
Ung mand redder kvinde fra faldende elevator: Betaler med sit eget liv

- Det er især bemærkelsesværdigt, at tallet for bygningsbrande er lavere, end det har været de seneste fem år, siger han.

Mens der for eksempel i nytåret 2011/2012 var 100 bygningsbrande, rykkede brandvæsnet ud til 66 brande i bygninger i det netop overståede nytår.

Også flere containere er blevet skånet for vildfarne raketter og ildspåsættelser i år.

- Containerbrande, hvor folk skal have gang i gaden, ligger i år væsentligt under gennemsnittet for de sidste fem år. Det er glædeligt og positivt, at vi ser den udvikling, siger Jan Erik Skaarup.

Han peger på vejret som en væsentlig forklaring på, at ilden ikke har fået fat så mange steder dette nytår sammenlignet med andre år.

Fantastisk nytår: Danske tvillinger født i hvert sit år
Fantastisk nytår: Danske tvillinger født i hvert sit år

- Jeg tror, at vejrliget har haft en stor betydning for antallet af brande. Det har været fugtigt, og dermed har der været mindre tendens til, at der går ild i ting.

- Når vejret er dårligt, hænger folk desuden ikke på gadehjørnerne, og de sætter ikke ild til ting udenfor, siger Jan Erik Skaarup og fortsætter:

- Og så håber jeg, at tallene er et udtryk for, at folk er blevet mere fornuftige i forhold til, hvordan de bruger fyrværkeri, og hvordan de ellers opfører sig.

I alt er der registreret 274 brande nytårsaften og -nat. Heraf var 139 brande i containere. I 39 tilfælde gik der ild i en bil eller et andet transportmiddel.

Der var desuden 30 naturbrande og andre brande, der ikke er nærmere beskrevet.

Sidste år - altså i nytåret 2014/2015 - var der i alt 286 brande. Nytårsaften og -nat i 2011/2012 var der til sammenligning 435 brande i Danmark.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Ministre ønsker prins Henrik godt otium til nytårskur

LÆS OGSÅ: Nytårsnat var travl for Falck med knap 200 udrykninger

LÆS OGSÅ: Danskere i Bruxelles frygter ikke terror: - Det skal nok blive en fest

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx