Af Bo Norström Weile - 12/05-14 16:15; Opdateret: 12/05-14 18:06

23-årig får rekorddom for Tivoli-trafikdrab23-årig får rekorddom for Tivoli-trafikdrab

En 23-årig mand er idømt fire år og seks måneders fængsel, efter han ved Tivoli påkørte og dræbte en kvinde.

storybild

En 23-årig mand er idømt fire år og seks måneders fængsel, efter han ved Tivoli påkørte og dræbte en kvinde. (Billede: Polfoto)

Den 23-årige Ramze Abdullah Hassan Jabr er mandag i Østre Landsret idømt fire år og seks måneders fængsel, efter at han 2. november sidste år påkørte og dræbte Cilla Olander Johansson. Desuden er han fradømt kørekortet for bestandigt.

Dermed stadfæster landsretten den dom, som Københavns Byret i april nåede frem til, og som er den hidtil hårdeste i sager om trafikdrab.

22-årig fængslet for trafikdrab på kvinde
22-årig fængslet for trafikdrab på kvinde

Sammen med sin kæreste var Cilla Olander Johansson på vej hjem gennem byen efter en glad aften på bluesbaren Mojo i København.

Men på et splitsekund endte aftenen i en tragedie, da Ramze Abdullah Hassan Jabr kom blæsende ad H.C. Andersens Boulevard med mindst 91 kilometer i timen og med både alkohol og hash i blodet. Hans promille blev senere målt til at have været 1,01.

I fodgængerovergangen ved Tivoli ramte bilen Cilla Olander Johansson, og hendes kæreste var ganske tæt på også at blive offer for den 23-åriges vanvidskørsel.

Med i bilen var tre passagerer, der havde været med til en fest i Farum. To kvinder, der var med i bilen, forklarede i sin tid i byretten, at hastigheden mellem Farum og København var over 200 kilometer i timen.

Da de nåede København kørte Ramze Jabr tre gange over for rødt. Først var han centimeter fra at ramme en kvinde, og ud for Tivoli gik det så galt, da han ramte Cilla Olander Johansson, der døde efter ganske få minutter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her får du fritidshuse med havudsigt...
bt.dk
'OK18 handler om noget HELT andet end...
bt.dk
LIGE NU: Politiet har afspærret park...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx