Af - 13/05-14 08:21; Opdateret: 13/05-14 10:06

Ulve set nær skole: Brian ringede til politietUlve set nær skole: Brian ringede til politiet

Rovdyret har angiveligt også spredt sig til det nordjyske.

storybild

To ulve er her til morgen blevet set i Nordjylland. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

OPDATERING: POLITIET I NORDJYLLAND OPLYSER NU TIL METROXPRESS, AT 'ULVENE' SANDSYNLIGVIS ER TO BORTLØBNE HUNDE. LÆS HISTORIEN HER.

Danmark har med stor sandsynlighed fået sit første ulvepar. Og hvor tidligere observationer især har centreret sig om Midtjylland, lader det nu også til, at rovdyret har spredt sig til Nordjylland.

Det er 43-årige Brian Jensen i hvert fald overbevist om.

Ulven på spil igen: Fanget på nyt foto
Ulven på spil igen: Fanget på nyt foto

Tidligt i morges observerede nordjyden to ulve, da han i bil var på vej fra hjemmet i Brønderslev til arbejdspladsen i Hirtshals.

Det var på Agdrupvej i udkanten af Brønderslev – få hundrede meter fra et stort boligområde og en lokal skole – at ulvene blev spottet.

Ulv fanget på kamera: Spottet 100 meter fra bolig
Ulv fanget på kamera: Spottet 100 meter fra bolig

- Jeg skulle på arbejde, og klokken var lidt i fem, da jeg kommer kørende ad Agdrupvej. Lige inden man når Nordens Alle, kommer der tæt beplantning, og der står to ulve. Jeg er 100 procent sikker. Jeg kører langsomt forbi, og jeg vender bilen for at finde kameraet på min telefon frem. Men så får jeg øjenkontakt med ulvene, og de løber hurtigt væk langs vejen, fortæller Brian Jensen til metroxpress.

Nordjydens første reaktion var at ringe til politiet. Han var nemlig nervøs for, at de yngste elever fra den nærliggende Hedegårdsskolen skulle komme i nærkontakt med ulvene.

Her angriber en ulv jagthunden Igor
Her angriber en ulv jagthunden Igor

- Efterfølgende kører jeg hen til en jernbanebro, hvor jeg kan se hele området fra. Og ulvene er ikke at se – så jeg ved, at de stadig opholder sig i det læbælte, som de forsvandt ind i.

Og at det var ulve, det er den 43-årige brønderslevbo ikke i tvivl om:

- Jeg har stort kendskab til hunde, men det her var altså noget andet. For det første på grund af størrelsen. Det var som to store schæferhunde. Og så var der den spidse næse og snude. Jeg havde rigtig god tid til at se dem – især da jeg første gang kører forbi dem. Manken var lysegrå.

En enkelt gang tidligere er to ulve observeret sammen. Det skete i august sidste år, da en mand opfangede to ulve i lyskeglerne fra sin bil i Klovsig Plantage i Vestjylland.

Den danske ulv har fået hvalpe
Den danske ulv har fået hvalpe

Det er første gang, at ulven angiveligt observeres så nordligt som i Brønderslev.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Prins Nikolai klar til helt nyt liv...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx