Af Ritzau - 02/12-16 22:39; Opdateret: 03/12-16 11:02

S er klar: Tag kontanthjælp fra hjemmegående indvandrerkvinderS er klar: Tag kontanthjælp fra hjemmegående indvandrerkvinder

Hvis indvandrerkvinder ikke uddanner sig, er Socialdemokratiets formand klar til at tage kontanthjælpen.

storybild

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, foreslår et uddannelsespålæg, så man kan pålægge kvinder med anden etnisk baggrund, som er på kontanthjælp, at uddanne sig. Det mener Dansk Folkeparti er naivt. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

En opgørelse fra Odense Kommune får nu Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, på banen.

For ni ud af ti hjemmegående indvandrerkvinder på kontanthjælp er klar til job, lyder det fra kommunen.

Derfor erklærer S-formanden sig parat til at tage deres kontanthjælp, hvis de ikke siger ja til et tilbud om uddannelse.

- Skal vi have de kvinder til at bryde med den negative sociale kontrol, nytter det ikke noget bare at snakke. Så må vi give dem værktøj til at bryde mønstret, siger Mette Frederiksen til Fyens.dk.

Hun kalder det for en "frihedskamp".

Helt præcist har Odense Kommune gransket 30 indvandrerkvinders lægeerklæringer og konstateret, at blot tre af dem var for syge til at komme i arbejde eller uddannelse.

Regeringen mener dog ikke, at et pålæg om at tage en uddannelse er det rette værktøj at bruge over for de pågældende kvinder.

- Vi har ikke brug for uddannelse her, vi har brug for, at de kommer ud på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Fyens.dk.

Dansk Folkeparti kigger gerne på forslaget, siger partiets integrationsordfører, Martin Henriksen. Men han hælder ligesom regeringen mere til, at kvinderne tager et arbejde.

- Nu har de pågældende personer fået kontanthjælp i mange år, og så var det måske rimeligt, at de fik et arbejde og betalte noget tilbage til samfundet i stedet for, at vi kaster dyre uddannelser efter dem, siger Martin Henriksen.

- Man må gøre sig klart, at højtuddannede muslimske kvinder også er underlagt social kontrol, så at tro, at uddannelse vil hjælpe mod social kontrol er jo mere end almindelig naivt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx