Af - 20/05-14 13:52

Løkke slap for bilagssag i FolketingssalenLøkke slap for bilagssag i Folketingssalen

Partilederne holdt sig til at diskutere EU-valg og velfærd, da de mødtes til statsministerens spørgetime.

storybild

Lars Løkke Rasmussen slap for at høre for sin bilagssag fra de andre partier. (Billede: Polfoto)

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen fik et pusterum fra spørgsmålene om køb af tøj og flybiletter på Venstres regning, da partilederne mødtes til statsministerens spørgetime.

Der var hverken direkte spørgsmål eller stikpiller til Lars Løkke Rasmussen fra de andre partier, der i stedet holdt sig til at diskutere børnefamiliers vilkår og de kommende EU-afstemninger om patentdomstolen og valget til Europaparlamentet.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr skød i stedet på statsministeren og regeringen for ikke at bakke op om planerne om en europæisk bankskat, selvom den socialdemokratiske spidskandidat Jeppe Kofod er tilhænger. Og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) brugte i stedet sin spørgetid på at kræve mere hjælp til børnefamilier.

- Vil regeringen være med til at sikre, at der er grænser for, hvor få voksne der kan være per barn i vores vuggestuer?, spurgte Johanne Schmidt-Nielsen.

Det blev dog afvist af statsministeren:

- Vi kan ikke regne med at få mere velfærd i de kommende år, lød svaret fra statsministeren.

Oppositionen valgte i stedet at fokusere på EU i sine spørgsmål til statsministeren. Både Venstre og Dansk Folkeparti skød på Helle Thorning-Schmidt, fordi hun ikke ville love at respektere et nej til patentdomstolen, hvis færre end de nødvendig 30 procent af de stemmeberettigede, der ifølge Grundloven skal til for at afvise domstolen, har stemt nej.

- Vi følger Grundloven, svarede Helle Thorning-Schmidt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Belgisk politi har afspærret dele af...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx