Af Lars Dinesen - 03/11-15 21:18

Skatteminister: Milliardbeslaglæggelse et vigtigt skridtSkatteminister: Milliardbeslaglæggelse et vigtigt skridt

Minister håber, at beslaglæggelsen af de milliarder Skat blev svindlet for, vil sikre konsekvenser for bagmænd

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Krabbe Lars)

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) finder det glædeligt, at Bagmandspolitiet nu har beslaglagt en del af de penge, som den danske statskasse er blevet svindlet for i forbindelse med sagen om udbytteskat.

1,7 milliarder ud af de cirka 6,2 milliarder kroner skattevæsenet angiveligt er blevet snydt for, er nemlig beslaglagt i Storbritannien.

- Det er et stort og vigtigt skridt i retning af, at få ført de ansvarlige til ansvar, siger Karsten Laurtizen til et pressemøde.

Juraprofessor: Forsvundne skattekroner har lang vej hjem
Juraprofessor: Forsvundne skattekroner har lang vej hjem

Ifølge ministeren skal man stadig være varsom med at forvente, at pengene igen havner i Danmarks statskasse.

For når pengene er fundet i udlandet er det ikke til at sige, hvor mange af dem, der vender hjem til Danmark, og ministeren varsler derfor mod at forvente for meget.

- Man kan endnu ikke sige noget om, hvor mange af pengene vi får tilbage i statskassen, siger Karsten Lauritzen.

Selvom der er kun er tale om en mindre andel af de over seks milliarder kroner som skatteborgerne er blevet franarret, så anser skatteministeren stadig beslaglæggelsen som en succes.

- 1,7 milliard er selvfølgelig ikke hele beløbet, men det er bedre end ikke at få nogen af pengene tilbage. Det er vigtigt at få bragt nogen til ansvar for dette store svindelnummer, og dernæst få pengene tilbage i statskassen, siger skatteministeren.

1,7 milliarder kroner beslaglagt i sag om udbytteskat
1,7 milliarder kroner beslaglagt i sag om udbytteskat

Jesper Petersen, socialdemokraternes skatteordfører, anser det også som et vigtigt skridt på vejen at 1,7 milliarder kroner er fundet. Han tror, at det både vil hjælpe i jagten på de penge, der stadig mangler, og i jagten på svindlerne.

- Det er vigtig at sende et signal til omverdenen - især svindlere - at vi har et bagmandspoliti, som kommer efter dem. Jeg håber fortsat, at vi finder de ansvarlige, og de bliver straffet hårdt, siger Jesper Petersen til Ritzau.

Rigsadvokat vil have ankebommert for Højesteret
Rigsadvokat vil have ankebommert for Højesteret

Generelt er begejstringen for bagmandspolitiets indsats stor. For udover skatteministeren og Jesper Petersens ros, har også justitsminister Søren Pind (V) været imponeret over politiets indsats.

- Dygtige folk, der arbejder for Rigets bedste og mod banditter i habitter, skriver justitsminister Søren Pind (V) på Twitter.

LÆS OGSÅ: Glemte breve hos Bagmandspolitiet forpurrer ankesag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx